SSP osudila "šovinistički napad" na svog omladinskog aktivistu u "Novostima"

Vesti 26. feb 202014:56 > 14:59
Podeli:
Stranka slobode i pravde
Izvor: N1

Stranka slobode i pravde osudila je, kako je navedeno, šovinističke napade novinara iz Crne Gore Vladimira Vukovića na omladinskog aktivistu te stranke Brajana Brkovića i poručila da će predsednika Srbije smatrati direktno odgovornim ukoliko se Brkoviću nešto desi.

Večernje novosti objavile su na portalu tekst „Dukljanin bi da menja Srbiju: Unuk Jevrema Brkovića bio jedan od organizatora protesta 1 od 5 miliona“ i nazvali ga „dukljanskim fanatikom“, pozivajući se na objavu na Fejsbuku novinara iz Crne Gore Vladimira Vukovića.

„Da ironija bude veća, svi su utočište pronalazili i pronalaze u mrskoj Srbiji. U Srbiji se bore protiv diktature, a na istu se u rodnom im Montenegru prave autistični. Pljuju po Srbiji, a studiraju na njenom Univerzitetu“, rekao je Vuković za Večernje novosti. SSP je ocenio da sve dnevne novine u Srbiji uređuje „Vučićev kabinet“ i dodao da je jasno da je ovo nastavak opasnih napada na sve protivnike režima.

„Ovo je nastavak sumanutih napada na sve koji misle svojom glavom i bore se protiv Vučićevog režima, a iza kojih se po pravilu dešavaju fizički napadi. Upozoravamo Vučića da ćemo ga smatrati direktno odgovornim za sve što se Brajanu Brkoviću eventualno desi“, naveo je SSP.