Direktor Spensa podneo ostavku, bazeni uskoro opet u funkciji

Vesti 25. feb 202019:42 > 19:49
N1

Direktor Javnog preduzeća Sportski i poslovni centar "Vojvodina" (Spens) Milan Jarić podneo je ostavku na tu funkciju zbog problema sa ispravnošću vode u bazenima koji će uskoro ponovo biti u funkciji, rekao je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

Cvjetićanin je na konferenciji za novinare povodom zatvaranja dva olimpijska i jednog dečjeg bazena u Novom Sadu zbog neispravne vode rekao da su gradske vlasti „po najhitnijem postupku“ preduzele neophodne mere kako bi bazeni ponovo bili funkcionalni i obećao da će se to desiti vrlo brzo.

„Ipak, moramo biti svesni činjenice da raspolažemo sa starom opremom i zbog toga bi posebno naglasio da smo prvi, na čelu sa gradonačelnikom Vučevićem pokrenuli pitanje rekonstrukcije celokupnog objekta Spensa i da bi taj posao trebao da počne u maju“, naveo je Cvjetićanin. 

PROČITAJTE I:

Dodao je da su gradske vlasti omogućile odvijanje trenažnih procesa plivačkih i vaterpolo klubova, u privatnim bazenima u Novom Sadu, što je potvrdio i generalni direktor Vaterpolo kluba Vojvodina Marko Ćuk. Konferenciji su prisustvovali i predstavnici plivačkih klubova Novi Sad, Indeks, Marlin, Vojvodina, i Arena, kao i predstavnici vaterpolo kluba „Vojvodina“. 

Novosadski portal 021 tvrdi da su odgovorni prikrivali da u vodi na bazenima Spensa postoji opasno jedinjenje. Olimpijski i dečji bazen na Spensu su zatvoreni od petka, a gradske vlasti su danas naložile da bude zatvoren i olimpijski bazen u Sportskom centru „Slana bara“. Te bazene, pored građana, koriste i brojni plivači i vaterpolisti svih uzrasta. 

Portal 021 je naveo da je Spens sakrio informaciju o zagađenju vode u bazenima trihalometanom, „vrlo opasnim hemijskim jedinjenjem“.

„Ovde se radi o grupi vrlo štetnih hemijskih jedinjenja koji su nusproizvod sredstava za dezinfekciju, najverovatnije hlora“, naveo je 021, pozivajući se na rešenje nadležne pokrajinske inspekcije. Taj portal je dodao da su bazeni na Spensu zatvoreni tek 21. februara, a zdravstvena neispravnost vode utvrđena je u uzorcima uzetim još 10. i 14. februara. 

Gradonačelnik Vučević je još rekao da je sa vlasnicima privatnih bazena razgovarao, kako bi obezbedilo alternativno rešenje za građane, o trošku Grada, pre svega za one koji se bave sportom, ali i za one koji imaju godišnje karte. Dodao je da i njegov mlađi sin trenira vaterpolo na Spensu. 

„Bazen već svakako ima mnogo problema i već 20 godina je zreo na rekonstrukciju“, naveo je Vučević i dodao da bi Grad krenuo i ranije sa radovima, ali ne može dok ne počnu da rade otvoreni bazeni na Spensu i na Sajmištu.