Milion pregleda filma "Vladalac" za nedelju dana

Vesti 24. feb. 202010:43 > 10:53
Podeli:
Izvor: Promo

Dvodelni dokumentarni serijal "Vladalac" za nedelju dana dostigao je više od milion pregleda na zvaničnom YouTube kanalu N1 televizije.

Do danas je prvi deo filma gledan više od 640.000 puta, a drugi deo više od 370.000.

Autorsku ekipu dokumentarnog filma, koji donosi priču o političkoj biografiji Aleksandra Vučića, čine Slaviša Lekić (autor), Jovana S. Polić (rediteljka) i Sanja Lončar (urednica).

POVEZANE VESTI

Kako su naveli autori, svedočenjem Vučićevih savremenika (Biljana Stepanović, Bojan Klačar, Branka Prpa, Danica Vučenić, prof. Dragan Popadić, Dušan Petričić, Ljubodrag Stojadinović, Miša Brkić, Saša Ilić, Vesna Mališić, Zoran Gavrilović i prof. Žarko Trebješanin) „iscrtava“ se paralela između njegovog političkog uspona i potonuća demokratije u Srbiji.

Naraciju o osmogodišnjim uspesima i padovima najmoćnijeg čoveka u Srbiji, njegovom okruženju i perspektivama, „seku“ autentične izjave Aleksandra Vučića.

Neprestanim insistiranjem na diskrepanci između onoga što Aleksandar Vučić jeste i onoga što govori i radi, „Vladalac“ je nešto više od univerzalne analize tipičnog populističkog vođe.

No, iako je Aleksandar Vučić glavni junak ovog dokumentarca, „Vladalac“ nije samo priča o njemu: ovo je saga o pustoši koju prouzrokuje autokratski režim.

„Vladalac“ je i priča o građanima Srbije i o tome kako se dogodilo da nisu prozreli narative koji su Vučića doveli i održali na vlasti.

Proizvodnju ovog dokumentarnog serijala potpisuje Audio i video produkcija JSP.