SDA Sandžaka isključila iz stranke narodnog poslanika Bajra Gegića

Vesti 21. feb 202016:26 > 16:30
N1

Stranka demokratske akcije Sandžaka isključila je iz članstva poslanika u Skupštini Srbije Bajra Gegića koji je ranije najavio da će na predstojećim lokalnim izborima u Tutinu predvoditi grupu građana.

Kako se navodi u saopštenju SDA Sandžaka, Gegić je isključen zbog postupanja suprotno Programu i Statutu stranke kao i zbog delovanja „na okupljanju grupe građana mimo SDA i njenih odluka“.

„Gegić je zloupotrebio mandate poslanika i odbornika koji su mu povereni od Stranke demokratske akcije Sandžaka. Poverene mandate je koristio isključivo za svoje lične privilegije, velika novčana primanja i sve ostale benificije koje proističu iz istih“, stoji u obrazloženju Nadzornog odbora SDA Sandžaka.

Odbor je naložio Gegiću da mandate poslanika i odbornika u Skupštini opštine Tutin vrati Stranci demokratske akcije Sandžaka.

Gegić je ranije potvrdio novopazarskom radiju Sto plus da će na predstojećim lokalnim izborima u Tutinu predvoditi grupu građana „Sandžak u srcu, Tutin na prvom mestu“, koju čine većinom bivši članovi i simpatizeri SDA Sandžaka, ali i ostalih bošnjačkih partija.