Novoizabrane sudije i zamenici javnih tužilaca položili zakletvu

Vesti 20. feb. 202013:07 > 13:12
Podeli:
Izvor: Fonet

Sudije koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju u osnovnim sudovima, privrednim sudovima i Upravnom sudu, kao i zamenici javnih tužilaca položili su zakletvu u Narodnoj skupštini pred predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.

Zakletvu su položili sudije i zamenici javnih tužilaca koji su na te funkcije izabrani na sednici Dvadeset trećeg vanrednog zasedanja Skupštine u Jedanaestom sazivu, održanoj 13. februara.

Sudije koje su položile zakletvu obavljaće sudijsku funkciju u Prvom i Trećem osnovnom sudu u Beogradu, u osnovnim sudovima u Pirotu i Lebanu, u privrednim sudovima u Beogradu, Valjevu, Leskovcu, Požarevcu, Somboru, Užicu, Čačku, Novom Sadu, Zrenjaninu, Pančevu i Kragujevcu, kao i u Upravnom sudu, navodi se u saopštenju iz Skupštine Srbije.

Gojković je čestitala novoizabranim sudijama, izrazivši uverenje da će suditi nezavisno i nepristrasno, u skladu sa Ustavom i zakonom, kao i da će, sudeći po svojoj savesti, obezbediti pravično suđenje za svakog građanina i time doprineti ugledu sudijske funkcije u Srbiji.

„Verujem da ćete tokom mandata pružiti značajan doprinos nastavku reformi pravosudnog sistema u cilju stvaranja nezavisnog, modernog i efikasnog pravosuđa i unapređenja vladavine prava u celini“, rekla je Gojković novoizabranim sudijama.

Zakletvu su položili i zamenici javnih tužilaca u Prvom, Drugom i Trećem javnom tužilaštvu u Beogradu, Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru, kao i osnovnim javnim tužilaštvima u Aranđelovcu, Pančevu, Smederevu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Kragujevcu, Novom Pazaru, Užicu, Nišu i Prokuplju.

Gojković je i njima poželela uspeh u radu i izrazila uverenje da će, radeći po svojoj savesti i u skladu sa Ustavom i zakonom, obezbediti poštovanje zakona i doprineti ugledu tužilačke funkcije u Srbiji.