Nakon "Vladaoca", branioci vlasti okupirali studije nacionalnih televizija

Vesti 19. feb. 202017:55 > 17:55
Podeli:
Izvor: Tanjug/ Tara Radovanović

Posle emitovanja drugog dela serijala "Vladalac", ponovo burne reakcije. Dok glavni akter, predsednik Srbije Aleksandar Vučić veruje da je taj film posledica kampanje koju, kako kaže, plaćaju "ujedinjeni tajkuni Srbije", novinar Ranko Pivljanin ocenuje da je predsednika zabolelo podsećanje na "neslavnu prošlost" koju bi da zaboravi.

Jutro posle premijere druge epizode serijala „Vladalac“, studija nacionalnih televizija okupirali su branioci vlasti. Da brane „vladaoca“.

„To je propagandni spot“, rekao je marketinški stručnjak Nebojša Krstić.

POVEZANE VESTI

 Baš kao i posle prve, glavni akter serijala odlučio je da se brani i posle druge epizode. Od ocene da je u pitanju „nepatvorena mržnja“, ide korak dalje.

„To je kampanja koju organizuju i koju plaćaju svakako i nesumnjivo ujedinjeni tajkuni Srbije koji bi da se vrate na vlast da mogu da nastave da pljačkaju ovu zemlju, Đilas, Šolak i Mišković“, kazao je Vučić.

Gore pomenutima predsednik Srbije poručuje da ih se ne plaši. Tvrdi, međutim, da strahuje za izborne rezultate svoje stranke.

„Ovo mi pokazuje da će mi biti mnogo teže u budućnosti da su se oni razgoropadili i da su odlučili da ulože mnogo više od svojih milijardi koje su pokrali i zato sam i siguran da će izbori biti najteži za nas. I vrlo je moguće da ćemo te izbore da izgubimo“, dodao je on.

Potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović nije tako pesimistična. Uverena je u pobedu „vladaoca“.

„Građani su jedini merodavni za ocenu rada političara i oni svoje odluke donose na osnovu toga šta je ko uradio kako bi oni živeli bolje i šta je ko ostavio iza sebe kao rezultat. Građani će u aprilu na izborima imati priliku da kažu šta misle o „vladaocu“ i njegovim rezultatima. Uverena sam da se njihov odgovor neće svideti autorima i finansijerima filma“, kazala je Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije.

Predsedniku se nije svidelo dokumentovano podsećanje na „neslavnu prošlost“. Tako reakcije Aleksandra Vučića vidi novinar Ranko Pivljanin.

„Ovo je jedno produženo podsećanje na taj politički život na taj mogli bismo reći negativan „background“ koji baca lošu senku na njega kakvim želi sada da se predstavi. To je njega zabolelo“, smatra Pivljanin.

„Vrlo je teško imati takav prtljag. Takav prtljag nije nešto što ćete da zavrljačite usput, da izbacite torbu iz voza, pa kažeš – ovo nije moj prtljag. Taj prtljag se vuče sa sobom do kraja“, rekla je u filmu Branka Prpa.