Uhapšeno pet osoba zbog krijumčarenja migranata

Vesti 19. feb 202012:58 > 13:00
Arhiva

Na području Beograda, Bajine Bašte i Ljubovije uhapšeno je pet članova organizovane kriminalne grupe koji su krajem prošle godine organizovali nedozvoljeni tranzit od Beograda do Ljubovije za 144 migranta, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Migrantima su potom organizovali nelegalni prelaz državne granice čamcem preko Drine na teritoriju Bosne i Hercegovine, a cilj je bilo njihovog dalje ilegalno prebacivanje ka zemljama Evropske unije.

Kako se navodi u saopštenju, uhapšeni su državljanin Sirije R.G. i četiri srpska državljana D.T, B.B, M.Z. i B.D. zbog sumnje da su izvršili to krivično delo.

Krivičnom prijavom je obuhvaćen i još jedan osumnjičeni za kojim je raspisana policijska potraga.

Organizovanu kriminalnu grupu je predvodio R.G, a za prevoz od Beograda do Ljubovije i za prebacivanje preko Drine od svakog migranta je naplaćeno između 110 i 130 evra.

Na taj način oni su ostvarili finansijsku korist u iznosu od najmanje 16.060 evra i 123.000 dinara, a novac je potom deljen članovima grupe u zavisnosti od njihovog zadatka.

Prilikom pretresa kod organizatora R.G. pronađeno je i oduzeto 3.600 evra, a privremeno mu je oduzeto više moblnih telefona i SIM kartica.

Svim uhapšenima je određeno policijsko zadržaanje i uz krivičnu prijavu biće sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal, navodi se u saopštenju.