Gajović s direktorkom "Kragujevačkih novina": Nikolić da izvrši zakonske obaveze

Vesti 19. feb. 202009:46 > 09:50
Podeli:
Izvor: N1

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović razgovarao je sa direktorkom "Kragujevačkih novina" Gordanom Božić o situaciji u tom nedeljniku, koji je pred gašenjem, i najavio da će gradonačelniku Kragujevca Radomiru Nikoliću biti preporučeno da izvršava zakonske obaveze.

Božić je obavestila Gajovića da sopstveni prihodi najstarijeg nedeljnika u kragujevačkom kraju nisu dovoljni da izmire sve troškove i da se zbog toga suočavaju sa ogromnim dugovima.

POVEZANE VESTI

Ona je ukazala i da Kragujevac od 2015. godine ne raspisuje konkurse u oblasti javnog informisnja i skrenula pažnju da na tom području trenutno postoji svega par nezavisnih portala i crkveni medij „Zlatousti“, dok su se svi ostali ugasili.

Gajović je rekao da će Ministarstvo kulture i informisanja uputiti preporuku gradonačelniku Kragujevca Radomiru Nikoliću da izvršava zakonske obaveze koja se odnose na staranje o informisanosti građana na svojoj teritoriji.

On je istakao da bi gašenjem „Kragujevačkih novina“ najviše izgubili građani tog grada i podsetio da svako ima pravo na informacije o događajima koje su vezane za određeni grad ili region, navodi se u saopštenju Ministarstva.