Obradović: Nijedan medij, izuzev N1, nije me pozvao da čuje drugu stranu priče

Vesti 18. feb 202012:44 > 12:48
FoNet/Aleksandar Levajković

Lider pokreta Dveri Boško Obradović kazao je da ga nijedan medij, izuzev N1, za "tri dana medijske hajke" nije pozvao da čuje, kako je kazao, drugu stranu priče o vređanju ćerke predsednika Srbije na Fejsbuku, za šta su mediji okrivili taj pokret.

Obradović je na konferenciji za medije u Skupštini Srbije rekao da Sibin Vukadinović, koji je autor uvrede upućene ćerki Aleksandra Vučića, više od godinu dana nema nikakve veze sa tim pokretom i dodao da nijedan medij ne želi da objavi to, već se ta „nenormalna objava pripisuje Dverima“.

POVEZANE VESTI

On je ocenio da bi bilo normalno da izvršna vlast procesuira Vukadinovića, kao i da se sporna objava na Fejsbuku ukloni, a „nikako da se reklamira već tri dana u svim režimskim medijima“.

Prema njegovoj oceni, tu objavu ne bi videlo ni približno toliko ljudi da nije „toliko izreklamirana“.

„U pokretu Dveri niko neće moći na taj način da se bavi politikom, da ulazi u privatnost i vređa porodicu. Neće se baviti politikom gde je sve dozvoljeno, jer to nije normalno“, rekao je Boško Obradović i dodao da mediji ne reaguju kada su porodice članova opozicije kritikovane i vređane.

Obradović je odbacio navode zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da je Vukadinović prošle nedelje u Prvom osnovnom sudu na ročištu čuvao Obradovića.

„To nije mogao biti on. Nisam uopšte imao obezbeđenje, kao što ga nemam nikada“, naveo je Obradović.

On je ocenio da je razlog „dizanja hajke“ odvlačenje pažnje građana od aktuelnih afera.

„Danas započinje kampanja Dveri iz Čačka sa idejom da se građanima približi ideja bojkota, da čuju porodičnu politiku Dveri i da imaju priliku da potpišu peticiju protiv migrantske politike“, rekao je lider Dveri.

Obradović je dodao da je ideja Dveri da Srbija postupa sa migrantima poput Mađarske, Poljske, Češke i Slovačke – da treba da „zaštiti državne granice“.

Politički aktivista Sibin Vukadinović je u subotu na društvenoj mreži Fejsbuk uputio uvrede na račun ćerke predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Tabloidi su Vukadinovića predstavili kao Obradovićevog bliskog saradnika, dok je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić naveo da je Vukadinović prošle nedelje u Prvom osnovnom sudu na ročištu čuvao Obradovića.