Poslanici vladajuće većine uvredama odgovorili na film "Vladalac"

N1

Poslanici Skupštine Srbije iskoristili su svoje pravo da na početku sednice postavljaju pitanja nadležnim institucijama, a najviše reči bilo je o prvom delu dokumentarnog filma o Aleksandru Vučiću "Vladalac", koji je emitovan na Televiziji N1.

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković emisiju je okarakterisao kao „propagandno smeće“ i dodao da je to „najprimitivnija propaganda na kojoj bi Gebels pozavideo“.

POVEZANE VESTI

Marković je pitao da li će REM reagovati što „ta televizija sa sumnjivim dozvolama neprestano vodi kampanju“ i istakao da je Vučić na televiziji okarakterisan kao huligan, lažov, bolesnik i manipulant jer je, prema njegovoj oceni, „novinar u pokušaju Slaviša Lekić okupio sve mrzitelje Aleksandra Vučića da ga napadaju“.

Predsednik Narodne seljačke stranke Marijan Rističević pitao je Ministra kulture i informisanja ko finansira serijal „Vladalac“.

Rističević je dodao da želi da zna da li je „to naručeno od strane albanske mafije“ i istakao da je „N1 piratska i neregistrovana televizija koja sem sebe prikazuje samo propalitete iz Saveza za Srbiju.

Drugo pitanje Rističević je uputio direktoru RTS Draganu Bujoševiću kojeg je nazvao „Žuti Bujke“ i pitao po kom kriterijumu se poslanici pozivaju u informativne emisije javnog servisa, jer on kao najaktivniji poslanik nije gostovao nijednom u poslendjih osam godina.

Drugi deo dokumentarnog filma „Vladalac“ biće emitovan večeras od 20 h na televiziji N1.