Počinje skidanje novogodišnje rasvete

Vesti 18. feb. 202009:58 > 09:59
Podeli:
Izvor: ANADOLIJA/Miloš Miškov

U Beogradu će danas početi gašenje svih elemenata novogodišnje rasvete, što će biti završeno do sutra, u sredu uveče, a zatim će početi demontaža i odlaganje, koji će trajati najkasnije do 15. marta, najavio je direktor Javno-komunalnog preduzeća "Javno osvetljenje" Aleksandar Cincar Poposki.

Poposki je za Beoinfo rekao da će prvo će biti ugašena rasveta, a zatim će uslediti parcijalna demontaža u zavisnosti u kojim delovima grada se bude dobijala dozvola nadležnih službi.

„Tako će, na primer, nakon dobijene dozvole, na mostovima biti demontirani svi elementi u toku noći kada je smanjen intenzitet saobraćaja“, rekao je Poposki i dodao da će radnici na licu mesta procenjivati stanje ukrasa, kako bi se oni dalje klasifikovali.

Direktor preduzeća se nada da će celokupna rasveta biti skinuta najkasnije do 15. marta, zaključno sa klasifikacijom, pripremom za sledeću godinu i skladištenjem u magacinu.

On je rekao da je preduzeće zadovoljno stanjem novogodišnje javne rasvete, koja je u odnosu na prošlu godinu, ove godine u mnogo boljem stanju.

„Prošle godine smo imali problema sa huliganima koji su unišavali i znatno oštetili rasvetu, a ove godine to nije bio slučaj, tako da je u veoma dobrom stanju. Na nekim lokacijama je zbog udara vetra došlo do neznatnih oštećenja, ali u odnosu na prošlu godinu šteta je zanemariva“, naveo je Poposki.