Cvejić i Aranđelović novi članovi REM-a

Vesti 14. feb 202017:52 > 17:55
N1

Skupština Srbije izabrala je Slobodana Cvejića i Višnju Aranđelović za nove članove Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Cvejić je izabran iz redova kandidata koje predlaže nadležni odbor Skupštine Vojvodine, dok je Aranđelović izabrana iz redova kandidata koje predlaže udruženja izdavača elektronskih medija i udruženja novinara u Srbiji zajedničkim dogovorom.

Za Slobodana Cvejića i Višnju Arnađelović u pojedinačnom izjašnjavanju glasalo je po 129 poslnika.

POVEZANE VESTI

Cvejić je od 1992. redovni profesor na odeljenju za sociologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, od 2007. godine je redovni profesor na UNSCO katedri za menadžment u kulturi pri Univerzitetu umetnosti i direktor istraživanja u istraživačkoj organizaciji SeConS.

Aranđelović je diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih nauka 2011. godine. Od 2008. radi u dnevnom listu „Politika“ u rubrici „društvo“, u kojem je u stalnom radnom odnosu od 2013. godine.

Specijalizovana je za oblast medija, a od 2017. je članica uprave Udruženja novinara Srbije i članica je Komisije za žalbe Saveta za štampu.

Dva člana Saveta REM izabrani su pošto su Đorđe Vozarević i Goran Peković podneli ostavke na ta mesta. Do sada je Skupština izabrala i tri nedostajuća člana REM.