Pokrajinski sekretar: Deca iz Alibunara dobro, zajedno su smeštena u Dečjem selu

Vesti 14. feb 202011:46 > 12:05
MorgueFile

Pokrajinski sekratar za socijalnu politiku Predrag Vuletić obišao je decu koja su iz Kozjaka kod Alibunara prebačena u Dečje selo u Sremskoj Kamenici i uverio se da su dobro, da su zbrinuti i da su u kućnoj atmosferi.

Predrag Vuletić je za RTS rekao da je Dečje selo u Sremskoj Kamenici upravo ustanova koja je pogodna za ovu situaciju.

„Deca su zbrinuta, poslušali smo inspektore socijalne zaštite na osnovu vanrednog inspekcijskog nadzora. Mi smo samo poslušali ono što je struka odredila – to da deca moraju biti izmeštena iz neuslova i one kuće, a moramo da priznamo i zanemarivanja od strane majke i porodice“, dodao je Vuletić.

Ukazao je da je ovo privremena mera i da će u najkraćem roku „deca biti zbrinuta na adekvatan način i da će svako dete pojedinačno da bude zbrinuto“.

„Sva su deca na jednom mestu, u jednoj kućici Dečjeg sela i to su zaista uslovi koji u ovom trenutku omogućavaju normalan život svakog pojedinačnog deteta“, naglasio je Vuletić.

Istakao je da je Centar za socijalni rad Alibunar morao na vreme da alarmira sistem socijalne zaštite kako bi se na vreme pomoglo deci.

Podsetimo, u Novom Kozjaku kod Alibunara šestoro dece živi bez roditelja. Majka ih je napustila, otac je u zatvoru. Imaju od tri do 16 godina i sami se u trošnoj kući brinu jedni o drugima.