Rale Milenković: Podjednako sramno osvojiti i 1 i 100 odsto glasova

Vesti 13. feb 202007:26 > 07:28
N1

Glumac i član grupe Samoodbrana Radoslav Rale Milenković rekao je da je zagovornik bojkota izbora i da je u ovakvim uslovima jednako sramno dobiti i jedan odsto i sto odsto glasova.

„Izlazak na izbore je besmislen, jer niti imate slobodne medije niti su oni koji su vlast neki čestiti ljudi koji će se uzdržati od zloupotrebe svojih pozicija u smislu džipova bez registarskih tablica, korišćenja službenih resursa“, rekao je Milenković za novi broj nedeljnika NIN.

Prema njegovim rečima, tužna je i prava slika stvari, dolazak evropskih birokrata kojima je stalo da bude izbora, da tu bude mir, „stoka balkanska da se umiri, da tu više nema problema, da se ispotpisuje šta treba, da zavrnu ruke kome treba“.

„I onda traže da vlast obeća da neće koristii službena vozila u predizbornoj kampanji. I ovi na to pristanu i kažu, evo, jesmo vam dali nešto?! Da li oni stvarno misle da smo mi debili? Tu je toliko gnoja u toj maloj temi do koje su kao kompromisno došli“, rekao je Milenković.

„To znači“, kako je naveo, „da si oni priznali da su to radili pa sad kažu ‘nećemo više'“.

„Istina je, zapravo, da mi živimo u otključanoj ludnici. O tim stvarima nema pregovora, one se jednostavno ne rade. Sve te afere, pa to kulminira rečenicom našeg predsednika: ‘Pa šta?’. Tu ne da nema demokratije nego…“, rekao je Milenković.

On je naveo i da grupa Samoodbrana nema političke ambicije da preraste u stranku.

„Ako neko poželi, može svoje političke ambicije realizovati preko neke stranke, pokreta, registrovane grupe građana“, rekao je Milenković.