Slučaj "Doljevac": Oštećeni tražili da vide snimak, sudija naveo – u aprilu

Vesti 12. feb. 202011:26 > 14:38
Podeli:
Izvor: N1

U niškom Osnovnom sudu nastaljeno suđenje Dejanu Stanojeviću (36), vozaču, za nesreću na naplatnoj rampi Doljevac, u kojoj je učestvovalo vozilo u kom se nalazio v.d. direktora Koridora Srbije Zoran Babić, a kada je poginula Stanika Gligorijević. Svi oštećeni tražili su da vide originalni snimak sa naplatne rampe Doljevac. Suđenje će se nastaviti u aprilu, a tada će, kako je rekao postupajući sudija, biti prikazani originalni snimci koje su tužilaštvu dostavili "Putevi Srbije", javlja reporter N1.

Podsećamo, radi se o sabraćajnoj nesreći koja se dogodila 31. januara 2019. godine.

POVEZANE VESTI

Današnje suđenje nastavljeno je izvođenjem dokaza koje je predložio tužilac.

V.D. direktora „Koridora Srbije“ Zoran Babić saslušan je, podsetimo, 4. aprila 2019. godine u Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu, po zamolnici Osnovnog suda u Nišu. Kako javlja reporter N1, Babić, koji je danas svedočio, ponovio je da bi voleo da se taj dan nikad nije desio i da može da vrati vreme – sve bi učinio da se tragedija nije dogodila. On je rekao da se odriče odštetnog zahteva, donosno da neće tražiti naknadu štete.

Dejan Stanojević je udes napravio automobilom firme „Trace Srbija“ koja radi na izgradnji koridora, a upravljanje tim vozilom, kako je rekao Babić, u skladu je sa ugovorom i uobičajeno je.

Na ovom suđenju se dosta polemisalo i oko toga da li je i ko izašao sa koje strane automobila u kom je bio Babić.

I ostali oštećeni davali su iskaz – Srđan Aleksić, koji je vozio automobil u koji je udario auto s Babićem, njegova supruga koja se nalazila na mestu suvozača.

Srđan Aleksić iz Debelice kod Knjaževca, oštećeni koji je upravljao automobilom, u kom je bila pokojna Stanika Gligorijević, rekao je da je stanje na putu bilo dobro što se tiče vidljivosti, prenosi reporter N1.

Kako je naveo, video je u retrovizoru sivo-crni auto koji je velikom brzinom prilazio iza i tvrdi da nije kočio. Uočio je kasnije da je njegov auto smrskan, a da je Stanika, koja je sedela pozadi, maltene bila iznad njega. Naveo je da Staniku dugo nisu mogli da izvuku.

Aleksić je rekao da nije bilo magle, kao i da je signalizacija bila dobro vidljiva. Sudija je pročitao izjavu koju je ranije Aleksić dao tužilaštvu. Aleksić je, u ranije iskazu, rekao bi da bi mogao vozača da prepozna, a danas je naveo da to ipak ne bi mogao, jer nije siguran.

Osim Babića, kako javlja reporter N1, svi ostali su tražili da vozač Dejan Stanojević bude osuđen i da im bude nadoknađena šteta.

Svi oštećeni traže da vide originalni snimak sa naplatne rampe Doljevac, a advokat odbrane je rekao da bi trebalo raditi i meteorološko veštačenje, odnosno ispitati temperature koje su izmerene, i kako su one mogle da utiču na uslove vožnje na tom mestu.

U aprilu će se nastaviti suđenje.

Tada će, kako je rekao postupajući sudija, biti prikazani originalni snimci, odnosno snimci koje su tužilaštvu dostavili „Putevi Srbije“ sa naplatne rampe, a ukoliko bude uvršten i predlog odbrane, biće prikazan i snimak sa Jutjuba, a za kog je predstavnik odbrane rekao da sadrži sve elemente tog dana, kada je do udesa došlo, navodi reporter N1.