Košarkaši iz Batočine vraćeni s Jarinja, nije im dozvoljeno da odu u K.Mitrovicu

Vesti 09. feb 202021:41 > 22:56
Izvor: N1 / Arhiv

Košarkašima Sloge iz Batočine danas nije dozvoljeno da preko administrativnog prelaza Jarinje uđu na Kosovo kako bi u severnom delu Kosovske Mitrovice odigrali utakmicu u okviru Druge srpske lige.

Kako je preneo portal Kosovo onlajn, na svom Fejsbuk profilu košarkaš Trepče Igor Dašić naveo je da je ponovo zabranjen prolazak košarkaške ekipe koja je trebalo da odigra utakmicu sa Trepčom.

Po navodima portala, to je drugi slučaj u prethodnih 20-ak dana da se košarkašima iz centralne Srbije onemogućava ulaz na Kosovo.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju ocenila je da zabrana košarkašima Sloge da uđu na Kosovo predstavlja pokušaj „izolacije srpskog naroda na severu Kosova i Metohije“.

U saopštenju se navodi da je „anticivilizacijsko ophođenje Prištine samo još jedan od argumenata u prilog tvrdnji da su samoproglašeno Kosovo i tamošnje privremene institucije samouprave pretnja stabilnosti regiona i neprijatelj vrednosti na kojima počiva civilizacija“.

„Sport je makar simbolično preživljavao i u najmračnijim trenucima evropske istorije, a drevni narodi su čak u ratno vreme proglašavali primirja kako bi se sportisti slobodno takmičili. Oni koji su u Prištini doneli odluku da sistematski sprečavaju Srbe da se bave sportom i takmiče ne kaskaju, dakle, za savremenim civilizacijskim vrednostima, već zaostaju i za onima koji su živeli pre dva i po milenijuma“, navodi se u saopštenju.