Druga faza radova na rekonstrukciji Bulevara patrijarha Pavla do marta 2021.

Vesti 09. feb. 202012:55 > 12:58
Podeli:
Izvor: Beoinfo

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milisav Miličković, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić i izvršni direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Radomir Vujadin, obišli su radove na rekonstrukciji Bulevara patrijarha Pavla.

Kako je saopštio gradski Sekretarijat za informisanje, Vesić je rekao da se u drugoj fazi radova, do marta 2021. godine, radi deonica od Košutnjaka do Ulice Pere Velimirovića, kojom se proširuje postojeća saobraćajnica sa po dve trake u oba smera sa tramvajskom prugom po sredini, istakavši da će ceo potez od Rakovice do Mosta na Adi biti povezan biciklističkom stazom.

Izvor : Beoinfo

Da bi se Rakovica i ovaj deo Beograda spojio sa Mostom na Adi i proširio bulevar, pre dve godine je moralo, kako je rekao, da se izmesti korito Topčiderske reke.

„Uradili smo za reku novo korito, a na nekadašnjem njenom mestu smo dobili prostor za dve saobraćajne trake i tramvajsku bašticu u sredini. Uradili smo i novi most u Ulici Pere Velimirovića i sada je na redu povezivanje od te ulice do Mosta na Adi. Koristiće se železnički koridor i nećemo ulaziti u park kako bi on bio potpuno sačuvan“, naveo je Vesić.