Inicijativa žena: Hitna smena Zlatibora Lončara

Vesti 07. feb. 202015:29 > 15:32
Podeli:
Izvor: N1

Inicijativa žena Srbije zatražila je da premijerka Ana Brnabić podnese zahtev za razrešenje ministra zdravlja Zlatibora Lončara, a da tužilaštvo "bez odlaganja" pokrene postupak zbog Lončarevih izjava o Crnogorcima, saopšteno je iz ove organizacije.

„Zlatibor Lončar, koji se prilikom stupanja na mesto ministra u Vladi Republike Srbije, ‘obavezao svojom čašću da će poštovati ustav i zakon’, svojom izjavom da u Srbiji ‘imamo te Crnogorce, koji još nisu ni srpski naučili’ i da ‘gleda da ih u zdravstvu nema‘, prekršio je i Ustav i zakon i dokazao da je čast kategorija gotovo nepoznata predstavnicima ovog režima“, naglasila je u saopštenju Inicijativa žena Srbije.

Lončar je time učinio krivično delo izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, ocenjeno je u saopštenju. Inicijativa žena Srbije, kako je naglašeno, „zahteva od premijerke da pročita Zakon o vladi, da se upozna sa svojim ovlašćenjima i reaguje na sramno i opasno ponašanje jednog onih koje je predložila Narodnoj skupštini i podnese predlog za njegovo razrešenje“