Otežan saobraćaj zbog snega, leda i jakog vetra

Vesti 06. feb 202007:50 > 07:55
TANJUG/NENAD NESIC

Zbog povremeno jakog severnozapadnog vetra uz snežne padavine na putevima u planinskim predelima otežan je saobraćaj sa snegom na kolovozu, dok snežni nanosi dodatno otežavaju vožnju na pojedinim putevima koji vode preko planinskih prevoja, prenosi RTS.

Zimske službe „Puteva Srbije“ održavaju puteve prohodnim, a najviše problema putari imaju u planinskim predelima i putevima koji vode do zimskih centara, saopštio je AMSS, prenosi RTS.

Zbog jakog vetra i visokih snežnih nanosa zatvoreni su za saobraćaj magistralni putevi Novi Pazar-Sjenica i Sjenica-Ivanjica, kao i neki putevi u višim predelima Ivanjice.

POVEZANE VESTI

Zbog nižih temepratura u ovim podrjučima na pojedinim deonicama postoji velika opasnost od formiranja leda i poledice na kolovozu.

AMSS savetuje vozače da na put kreću isključivo sa dobrim zimskim gumama, a da su na deonicama prekrivenim snegom neophodni i lanci.

Takođe, savet vozačima je da koriste puteve prvog prioriteta i da na put kreću između 10 i 16 časova.

Na putevima u Vojvodini, kao i u nižim predelima, vozače očekuje dobra prohodnost, sa uglavnom vlažnim ili mokrim kolovozima, ali sa pojačanim vetrom čiji su najveći udari na mostovima i nadvožnjacima pa se vozačima svaetuje da na tim mestima smanje brzinu.

Na graničnim prelazima nema zadržavanja za putnička vozila, dok kamioni čekaju više sati na izlazak iz zemlje.

RHMZ navodi da se tokom jutra u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije očekuje oko pet centimetara novog snega, ponegde i više.

Duva jak i olujni severozapadni vetar, koji na planinama uslovljava stvaranje snežnih nanosa.

Tokom dana u većem delu zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -5 do 1, najviša do 7 stepeni.

Uveče se očekuje naoblačenje, a u toku noći ponegde u brdsko-planinskim predelima slab sneg.