Snežni nanosi blokirali put Novi Pazar-Sjenica, zavejano više vozila

Vesti 05. feb 202019:54 > 23:30
TANJUG/printscreen

Na deonici Brnjica-Bijele Vode na putu Aljinovići- Sjenica- Novi Pazar potpuno je obustavljen saobraćaj zbog smetova, saopštilo je Preduzeće "Novi Pazar put". Iz ovog preduzeća navode da je na deonici Brnjica- Duga Poljana zavejano više putničkih vozila do kojih pokušavaju da dođu svom raspoloživom mehanizacijom.

Iz preduzeća „Novi Pazar putevi“ ističu da će sa čišćenjem ovog putnog pravca nastaviti kada im to dozvole vremenske prilike, jer usled jakih snežnih padavina, olujnih naleta i smanjene vidljivosti rad mašina, vozila i ljudstva nema efekta.

Iz preduzeća apeluju na sve vozače da ne kreću na put bez preke potrebe i zimske opreme do normalizacije stanja, a u cilju očuvanja bezbednosti u saobraćaju.

Osim ove, neprohodne su i deonice Kuti-Odvraćenica, Bare-Kumanica, Preko brdo-Duga Poljana i Odvraćenica-Preko Brdo.

U tunelu Savinac na auto-putu Miloš Veliki nema električne energije, a iz JP Putevi Srbije upozoravaju vozače da voze pažljivo i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Desetak vozila je večeras bilo zavejano u snežnim nanosima kod Varde u opštini Kosjerić, ali su oni odblokirani posle intervencije vatrogasaca i vozila komunalnog preduzeća.

Kako javlja RTS, javno komunalno preduzeće Elan je pomoglo požeškim putarima da očiste regionalni put. Među zavejanim putnicima bila je i jedna trudnica.

Zbog mećave su neki seoski putevi na Divčibarama i Goliji neprohodni.

U Ivanjičkom kraju bez struje je oko dve i po hiljade domaćinstva.

Problema zbog snega i jakog vetra ima i u suvoborskom kraju gde pored zavejanih puteva u selima Družetići, Teočin, Pranjani ima i povremenih problema u snabdevanju električnom energijom.