Jerkov: Utvrditi jasna merila o bojkotu; Marković: SNS i SPS bolje na dve liste

Vesti 04. feb 202022:54 > 22:56
N1

Poslanica Demokratske stranke (DS) u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov ocenila je da njenoj stranci nije mesto u Savezu za Srbiju (SzS), ali da će učestvovati u kampanji bojkota izbora, ispuniti svoj deo posla i doprineti kampanji.

„Ipak, bitno je utvrditi jasna merila pa da možemo da kažemo da je kampanja uspela ili da kažemo da kampanja nije uspela“, rekla je Jerkov gostujući na RTS-u.

Ona je dodala da se SzS ideološki i u svakom smislu razlikuje od DS, i da je ranije, i bez uvreda koje je lider Dveri Boško Obradović uputio poslaniku DS Dragoljubu Mićunoviću i bivšem predsedniku stranke Borisu Tadiću, smatrala da stranci tamo nije mesto.

Poslanica Srpske napredne stranke (SNS) Sandra Božić ocenila je da izborni uslovi nikada nisu bili bolji i navela izmene poput ažuriranja biračkog spiska.

Zamenica predsednika pokreta Dosta je bilo (DJB) Branka Stamenković ocenila je da ne postoji ni minimum uslova za fer izbore u Srbiji.

Navela je da najava bojkota daje rezultate, kao i da nije sporno smanjenje izbornog cenzusa sa pet na tri odsto, ali da sumnja u iskrenost želje vladajuće SNS da poboljša demokratske uslove.

Rekla je da je njen pokret u decembru na jedan dan prekinuo bojkot parlamenta da vidi da li je stanje u toj instituciji poboljšano, ali da promena nije bilo.

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Predrag Marković kazao je, komentarišući najavu formiranja koalicije SNS-SPS, da je bolje da se ide na dve liste, jer kako je naveo, više stranaka u parlamentu znači poboljšanje politike u Srbiji