Čupić: Telekom da otvori sve ugovore, druga strana da ne prihvati milostinju

Vesti 01. feb 202018:37 > 18:48
Podeli:
Izvor: N1

Telekom bi trebalo posle otvaranja ugovora, koji je ponudio N1, da jednostavno otvori sve svoje ugovore, pa da javnosti pokaže kakvi su ti ugovori, rekao je profesor Fakulteta političkih nauka Čedomir Čupić posle protesta podrške televiziji N1, održanog na Trgu Nikole Pašića.

„N1 sa svojom ulogom u javnom polju, on treba da bude prisutan jer to je interes države“, kazao je Čupić.

Komentarišući izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Čupić kaže da on nema prava da daje išta, već da postoji „takozvani državni interes“.

POVEZANE VESTI

„Druga strana ne treba ni da prihvati bilo kakvu milostinju, već da se na pravi način reši, onako kako to vladavina prava i zakon nalažu“, istakao je Čupić.

Profesor Fakulteta političkih nauka bio je jedan od govornika na protestu podrške televiziji N1, koji je održan na Trgu Nikole Pašića. On je tom prilikom rekao da su se građani okupili jer ne žele da dozvole da im se uskrati gledanje televizije N1.

Telekom Srbije ponudio je United Grupi da besplatno emituje program televizije N1 dok traju pregovori između dve kompanije. United Grupa je ovaj predlog odbila i prekinula dalje pregovore sa Telekomom

Cena od 40 evrocenti po korisniku je, kažu, tržišna, i znatno niža u odnosu na druge televizije, zbog čega pozivaju rukovodstvo Telekoma da javnosti na uvid pokaže sve ugovore sa ostalim komercijalnim stanicama.