Protest SzS u Novom Sadu u znaku podrške televiziji N1

Vesti 31. jan 202018:49 > 18:59
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik NUNS Željko Bodrožić rekao je na protestu SzS u Novom Sadu da je "ovo što se danas događa televiziji N1 logično finale procesa koji je počeo dolaskom Aleksandra Vučića na vlast".

Protest je, kako javlja reporterka N1, počeo zvučnim i audio snimcima televizije N1. U fokusu protesta je bila situacija u vezi sa televizijom N1 i činjenica da je oko milion ljudi u Srbiji ostalo bez mogućnosti da prati naš program.

POVEZANE VESTI

Naime, kako su rekli u SzS, koji i organizuju ovaj protest, to nazivaju „pokušajem vladajućeg režima da ograniči emitovanje televizije N1“. Rekli su i da je protest posvećen i svakodnevnim pritiscima na malobrojne medije koji nisu pod kontrolom vlasti. Dodali su i da bez slobodnih, nezavisnih i profesionalnih medija ne može biti slobodnog društva, a samim tim ni poštenih izbora. Zato je, kako navode, suštinska stvar da su neophodni slobodni nezavisni mediji koji će izveštavati da bi moglo da se gradi slobodno i otvoreno društvo.

Na protestu se obratio samo jedan govornik, predsednik NUNS Željko Bodrožić.

Prema njegovim rečima, „ovo što se danas događa televiziji N1 je logično finale procesa koji je počeo dolaskom Aleksandra Vučića na vlast“.

„Svedoci smo kako režim godinama unazad guši i gasi slobodne i nezavisne medije, a s druge strane uspostavlja sve jaču kontrolu nad javnim servisima i mnogim drugim medijima želeći da zaslepi i zaglupi svoj narod kako bi lakše prodao priču o zlatnom dobu. Uz to, nemilosrdno pljačkaju javne budžete kako bi namakli novac svojim propagandnim stanicama i još više obmanuli i zaslepeli građane“, rekao je Bodrožić.

Kako javlja naša reporterka, proteste u Novom Sadu proteklih nekoliko meseci organizuje SzS, a okupljeni građani su nosili transparente i oznake sa natpisom N1 i #DaSeVidiN1.