Alma Quattro: Odbili smo bilborde N1 zato što nisu oglasna poruka

Vesti 31. jan 202011:59 > 12:00
Podeli:
Izvor: N1

Kompanija Alma Quattro potvrdila je da je odbila da štampa bilborde za kampanju #DaSeVidiN1, jer nije reč o oglasnoj poruci.

Bilbordi na kojima bi stajalo pitanje „Kome smeta #DaSeVidiN1 odmah i svuda“, uz konstataciju da državni operateri troše novac svih građana, za kompaniju Alma Quattro nisu oglasna poruka.

„Alma Quattro jeste odbila da objavi rešenje koje ste za N1 dostavili preko agencije zato što to rešenje nije oglasna poruka. Kao kompanija koja se isključivo bavi komercijalnim sadržajima do sada smo objavljivali poruke televizija koje su to od nas naručivale. Objavili bismo i vašu komercijalnu poruku sa uredno popunjenom deklaracijom oglašivača u skladu sa Zakonom o oglašavanju“, navodi se u saopštenju koje je dostavila ta kompanija.

Podsetimo, po prijemu gotovih rešenja u utorak pre podne, iz kompanije „Alma Quattro“ dobili smo odgovor da će njihovi pravnici razmotriti ove poruke i da će nam se javiti.

Odgovor smo čekali skoro 48 sati i u telefonskom razgovoru dobili obrazloženje da kampanja neće ići, jer oni „ne žele da ulaze u konflikt“ i da se „stavljaju na stranu“.