Đilas o N1 u Briselu: Jedina profesionalna televizija koja je stalna meta napada

Vesti 30. jan 202017:12 > 17:23
Podeli:
Izvor: N1

"Rekli smo evro poslanicima da u Srbiji postoji jedna kablovska tevelvizija koja je jedina profesionalna, gde narod može da čuje nešto drugačije, a ne samo Vučića i Brnabić. Onda smo rekli da je ta televizija konstantna meta napada, da predsednik vređa novinare, da im se ugrožava bezbednost", rekao je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas koji je nedavno boravio u Briselu.

Đilas je napomenuo da su zastupnicima u Briselu rekli da niko od opozicije nije gostovao na nekoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom. Pored toga, kaže Đilas, preneli su im i da se novinarima N1 ugrožava bezbednost.

„A oni rade svoj posao. Na kraju ih izbacuju iz provajdera. Njima u Evropskom parlamentu to nije jasno, ali kad im pokažemo podatke onda shvate. Oni nas pitaju jel Vučić vodi zenlju ka EU. Mi kažemo – deklarativno da, ali ne vodi. Kažemo kad biste malo čuli šta se dešava sa N1, ne mogu da veruju predsednik priča da neki NIN i karikaturisti spremaju atentat na njega.. Ja mislim da će ovo da se završi i da će N1 moći da se vidi u celoj Srbiji“, rekao je Đilas.