Još nije doneta konačna odluka o sudbini Starog savskog mosta

Vesti 30. jan 202009:46 > 09:49
N1

Radna grupa Ministarstva građevinarstva i stručnih službi Grada Beograda trenutno se bavi planovima finansiranja novog mosta na mestu Starog savskog, ali i procenama koje se tiču trenutka u kom je moguće započeti izmeštanje postojeće konstrukcije, tako da grad najmanje trpi zbog obustave Saobraćaja, saznaje "Blic". I dalje stoji da će biti ispoštovani glasovi građana, ali još uvek nije donet konačan zaključak o budućnosti Starog savskog mosta, kaže za "Blic" gradski urbanista Marko Stojčić.

Pre više od mesec dana završena je anketa u kojoj se većina učesnika opredelila za opciju da se Stari savski most, zbog izgradnje novog na njegovom mestu, premesti na suvo – u park „Ušće“.

POVEZANE VESTI

„Radna grupa treba ili da potvrdi rezultate ankete ili da se nađe međurešenje, jer deo ingerencija nad mostom ima Republika, a deo Grad. Takođe, mora unapred da se ima u vidu šira slika saobraćajne mreže“, rekao je Stojčić za „Blic“.

Međutim, ono što je prema njegovim rečima izvesno je da konstrukcija postojećeg mosta neće biti upotrebljena za izgradnju pešačko-biciklističkog mosta koji bi povezao novobeogradske blokove sa Adom Ciganlijom, u produžetku Ulice omladinskih brigada.

Stojčić je najavio da će za oko dve nedelje biti završeno idejno rešenje novog pešačko-biciklisitčkog mosta koji bi trebalo da bude izgrađen na toj lokaciji.