Nišlija nezadovoljan zbog uklanjanja N1 iz ponude: Otkazao sam ugovor prvog dana

Vesti 29. jan 202018:02 > 19:50
Podeli:
Izvor: N1

Gledaoci koji naš program više ne mogu da prate u okviru Supernove, nezadovoljni su, a neki od njih su već i raskinuli ugovore. Jedan takav slučaj zabeležila je naša ekipa u Nišu, i to samo dan pošto je N1 uklonjen iz programa Supernove.

Među prvima koji su u Nišu prestali da gledaju Supernovu i otišli do operatera kako bi otkazali usluge je Vladimir Jovanović, diplomirani nastavnik istorije.

„Desilo se da je jednog jutra došao moj sin i kaže mi: Tata, jel znaš da više nemamo Sport klub i N1?“, rekao je Jovanović.

To ga, međutim, nije iznenadilo.

„Znajući vlasničku strukturu i Supernove i drugih kablovskih i internet operatera, da se to sve sada kreće ka jednom centru moći, nekako sam očekivao da će možda i ranije da ukinu to“, dodaje on.

Otišao je do korisničkog centra i rekao da ne želi dalje da koristi usluge.

„Gospođa, vrlo ljubazna, onako stidljivo me je pitala da li može da čuje koji je razlog. Naravno, rekao sam. Napisaću i u zahtevu za raskid ugovora“, dodaje.

N1: Šta ste napisali?

„Da ta kablovska televizija ne pruža više to zbog čega sam je hteo i uzeo.“

A to je, kada je informativni program u pitanju, nemogućnost da prati N1, gde je, kako objašnjava, neretko i proveravao vesti koje čuje na nacionalnim kanalima.

„Ako hoćeš nešto drugačije da čuješ – ti moraš da gledaš N1 i na njihovim vestima to možeš da čuješ. Ako ne to, onda moraš da guglaš po internetu i tražiš neke nezavisne medije. Ali, N1 je, možda, jedna od najprofesionalnijih što se tiče toga“, kaže Jovanović.

Izvor : N1

  I u kablu u Aleksincu, programa N1 više nema.

„Nama je N1 bila televizija koja je služila za objektivno informisanje“, kazao je Dušan Ostojić, jedan od tamošnjih aktivista i primećuje da su, u ovom malom mestu, mnogo razočarani zbog toga što ne mogu da prate taj program.

„To u prevodu znači da dobar deo tih ljudi koji su bili i kod Telekoma i Supernove i sklopili ugovore – danas negoduju. Doduše, ne javno, nego tajno, jer je to bila jedina televizija gde je mogao da se čuje neki drugačiji ton“, dodaje Ostojić.

Takav „ton“ u Aleksincu nemaju više mnoga domaćinstva. Obrazloženje zbog čega nema više kanale koje je do pre desetak dana imao, Zoran Radić, inače korisnik Telekomove Supernove, čuo je i na jednoj od nacionalnih televizija.

„Pojavio se direktor Telekoma, te je i on isto objasnio taj slučaj. Kaže da tu jednostavno… Ta Supernova nije kriva. Da su tu umešane neke druge stvari…“, kaže Zoran Radić.

N1: Jeste li imali priliku da čujete i drugu stranu?

Radić: „Ne. Ne, nisam.“

„Glavni razlog zbog kojeg smo gledali (N1) je bila ta objektivnost, znate. Definitivno je to bila jedna objektivna televizija i nadam se da će da bude i nadalje“, dodaje Dušan Ostojić.