Tepić: Obradoviću ćemo pomoći time što ćemo nastaviti ono što je on započeo

Vesti 27. jan. 202017:16 > 17:17
Podeli:
Izvor: N1

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je u Danu uživo da je slučaj uzbunjivača iz Krušika Aleksandra Obradovića "pre istina o kriminalu nego afera, koja je najjače do sada uzdrmala vlast".

Obradović je prošle nedelje informisao javnost da mu je suspenzija sa posla produžena do daljnjeg. Danas otac ministra policije Branko Stefanović nije hteo da se izjašnjava o aferi Krušik.

Tepić ne veruje da će Obradovića vratiti na posao.

„Bar ne dok je ovaj režim u punom kapacitetom. Ta pravda se mora jednom izneti na čistac i cela ta jeziva koruptivna priča. Mi Aleksandru Obradoviću nećemo pomoći time što ćemo vikati on je hrabar, nego time što ćemo nastaviti da radimo ono što je on započeo“, rekla je Tepić.

Ona dodaje da je važno da se priča drži iznad radara i pod budnim okom javnosti jer je, kako kaže, javnost jedini resurs koji ga je zaštitio da ne završi kao neki drugi koje je „pojeo mrak u pritvoru“.

„Aleksandar Obradović, kad je pušten na slobodu, on nije slobodan čovek, on je samo pušten da se brani sa slobode. Čekam dan kada će pravda pobediti i on će doći, nema nikakve sumnje, zaista verujem u to“, navodi Tepić.

Kada donosioci odluka navode da je sve bilo po zakonu, papirološki to može da bude tačno, kaže Tepić.

„Ali s druge strane, imamo zloupotrebu zakonu i u tom smislu kažemo da su fabrike oštećene“, rekla je ona.

Tepić tvrdi da je svesno godinama opterećivana namenska industrija kako bi je „srozali i bacili na kolena“.

„Da bi onda vaši bliski privatni saradnici mogli, da li kroz kompenzaciju dugovanja ili investicije, da konvertuju sve to u kapital“, naglašava Tepić.

Dodaje kako ne misli da je privatizacija namenske loša, ali da je „privatizacija pod šapom Srpske napredne stranke i svih kombinacija Aleksandra Vučića i njegove klike problematična“.

Tepić ističe i da postoji ćutanje Tužilaštva, kao i Agencije za borbu protiv korupcije, ali veruje da će pravda na kraju pobediti.

Odgovarajući na pitanje o kampanji koja se vodi protiv nje na društvenim mrežama, Tepić je rekla da smatra da je najbolje kad Tužilaštvo reaguje po službenoj dužnosti.

„Naravno da sam žena od krvi i mesa i da mi nije svejedno, ali imajući u vidu u kakvom političkom i sistemskom brlogu živimo to govori da činim pravu stvar i da ih jako boli ono o čemu govorim i da je to jedini odgovor koji huškači umeju da daju na činjenice, podatke i istinu“, rekla je Tepić.

Govoreći o najavi Pokreta „Jedan od pet miliona“ da bi mogli da učestvuju na izborima ukoliko se bojkotu istih ne priključe Nova stranka i Stranka moderne Srbije, Tepić je rekla da to nije najbolje razumela i da im treba dati priliku da pojasne to što su izgovorili.

„Jedan od pet miliona je gradjanski pokret, odgovor na represiju, pokret pripada svim građanima koji su se pobunili. Mislim da su oni to sada dobro razumeli, nakon niza rekacija koje su usledile od prošlog utorka, hajde da im damo priliku da ovog utorka možda bolje promisle“, rekla je Tepić.