Živković: Izjava premijerke Brnabić o N1 je najprljavija optužba i laž

Vesti 27. jan 202013:52 > 13:56
N1

Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio je da izjave premijerke Ane Brnabić o televiziji N1 predstavljaju "ozbiljno ugrožavanje" prava građana na slobodu informisanja i slobodu uopšte.

Komentarišući jučerašnju izjavu premijerke da je televizija N1 postala „politička stranka“ i da od svih opozicionih snaga u Srbiji „vodi najbolju kampanju“, Živković je ocenio da je reč o laži i dodao da bi pravni tim te televizije trebalo da podnese tužbu protiv predsednice Vlade Srbije.

POVEZANE VESTI

„To su najprljavije optužbe i laž koja TV N1 stavlja u nezgodan položaj da se neki ludak iz te ekipe ne osmeli da reši pitanje N1 ne samo lecima, nego i na neki drugi način. I međunarodne organizacije i svesni građani Srbije moraju stati u odbranu svega što Srbiju čini normalnom zemljom a što vlast želi da uništi, između ostalog to je i televizija N1“, rekao je lider Nove stranke.

Govoreći o izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju o kojima će poslanici raspravljati, lider Nove stranke je kazao da je država, suprotno evropskoj praksi, „rešila da poseče“ 1.000 kilometara pruga.

„Verovatno će ih poslati u Smederevo da budu pretopljene u nešto drugo, uz verovatno maksimalno aerozagađenje. To je protiv evropske prakse jer se tamo širi mreža železničkih pruga. Železnica je efikasniji vid prevoza tereta od avionskog i dramatično manje ugrožava životnu sredinu. Zato Vučić i njegovi seku pruge jer su apsolutni zagađivači“, dodao je Živković.

Milićević: Komercijalno pitanje, nema razloga da se svodi na političku temu

N1

Poslanik Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević rekao je da je premijerkinu izjavu shvatio tako da je spor Telekoma i United Grupe poslovno i komercijalno pitanje, i da nema razloda da se to svodi na političku temu.

„A, ako bih ja sebi dozvolio da danas govorim o onome što jeste vaša intencija, onda bih jednostavno govorio suprotno od onoga što sam vam malopre odgovorio – to je da se ne bavimo medijima u Srbiji, da svako treba da radi svoj posao, a naš posao je da stvaramo zakonodavni okvir“, kazao je Milićević.

Rekao je i da nije čuo da je premijerka na Pinku rekla da je N1 „politička stranka koja je organizovana bolje nego opozicija“.

„Nisam čuo taj deo i nisam shvatio da je izjava premijerke išla u tom pravcu“, poručio je poslanik socijalista.