NIVA Building: Projekat u Gogoljevoj potpuno legalan, tu nikada nije ni bio park

Vesti 27. jan 202012:47 > 12:49
N1

Povodom protesta stanara u vezi sa najavljenom izgradnjom u Ulici Nikolaja Gogolja na Banovom brdu, investitor "NIVA Building" saopštio je da lokacija na kojoj nameravaju da grade objekat nikada nije bila javna površina i da na njoj nikada nije postojao park u građevinskom i urbanističkom smislu.

„Po urbanističkim uslovima na navedenoj lokaciji nije nikada bio, niti je ikada bio predviđen parkm već zona porodične gradnje, gradsko građevinsko zemljište koje se nalazi u privatnoj svojini“, navodi se u saopštenju koje su pravni zastupnici investitora dostavili N1.

U saopštenju se poručuje da protest stanara stoga nije nikakvo „čuvanju parka“, već kako se navodi, nasilni upad u privatni posed od strane više počinilaca krivičnih dela uništenja privatne imovine.

„Privatno obezbeđenje investitora upravo pokušava da čuva privatnu imovinu od počinilaca krivičnih dela i od pljačke, kao i od ovakvog nasilnog upada na privatnu imovinu i posed, uz štetu koja se čini svakodnevno“, poručuju pravni zastupnici investitora.

Na lokaciji je, kako se dodaje, planirana izgradnja objekta isključivo porodične gradnje za koji postoji kompletna projektna i tehnička dokumentacija, i za koji je Direkcija za građevinsko zemljište isplaćena u celosti. Dodaje se i da će nakon završetka izgradnje, 60 odsto parcele zauzimati zelene površine.

„Napominjemo još jednom da budući objekat ima pravosnažnu građevinsku dozvolu i prijavu za izvođenje radova, kao i projekat obezbeđenja temeljne jame, dakle sve pravnosnažne i zakonite papire za gradnju, sve u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji a koji su izdati o strane nadležnih organa Opštine Čukarica“, ističe se u saopštenju.

Podsetimo, nekoliko desetina stanara okupilo se sinoć na uglu Valjevske i Ulice Nikola Gogolja tvrdeći da se na toj lokaciji nalazi parkić, a da privatno obezbeđenje investitora pokušava da ga zauzme.