Novi dan o Medijskoj strategiji, gosti Aleksandar Gajović i Vukašin Obradović

Vesti 26. jan 202012:48 > 12:56
Novi dan špica logo poster
N1

Konačno je usaglašen tekst Medijske strategije , a posle njenog usvajanja, počeće izrada seta medijskih zakona, koji treba da regulišu mnoge stvari koje se sada dešavaju u oblasti informisanja, najavio je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević. O tekstu Startegije, o stanju u medijima u temi jutra govore državni sekretar za medije Aleksandar Gajović, novinar Vukašin Obradović i programska koordinatorka BIRN-a Tanja Maksić.

Društveno-političke aktuelnosti kroz pregled štampe komentariše glavni i odgovorni urednik Nedeljnika NIN Milan Ćulibrk.

Obeležava se Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta. Ti povodom naš sagovornik je Aleksandar Gaon iz Saveza jevrejskih opstina Srbije.

Agro Belgrade 2020, prvi specijalizovani sajam voćarstva,vinogradarstva i povrtarstva, održaće se od 30. januara do 1. februarana Beogradskom sajmu, u periodu od 10 do 17 časova. Detalje imaju Vadimir Živanović i Momir Alvirović.

Drugi Međunarodni festival dokumentarnog filma „Dok 2“ održaće se od 30. januara do 2. februara u Kombank Dvorani. Kako je i najavljeno, tokom pet dana festivala biće prikazani dokumentarci iza kojih stoje velikani sa jedne ili druge strane kamere, a tim povodom naš gost je Igor Toholj, umetnički direktor festivala.

Najavljujemo i Sajam venčanja, „Wedding expo 2020“, a naš gost je modni kreator Stefan Đoković.