Stefanović o tvitu Vesne Pešić: Svi znaju šta znači cev u glavu

Vesti 24. jan 202010:09 > 10:11
Podeli:
Izvor: N1

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kometarisao je danas tvit zbog kojeg je saslušana sociološkinja Vesna Pešić i rekao da "svi znaju na šta se misli" kada se kaže "cev u glavu".

„Oni našoj deci šalju poruku da je to sve normalno. Jedni bi da prave logore, drugi cev u glavu, treći uperuju snajper u predsednika, četvrti bi da mu pobiju porodicu“, rekao je Stefanović u jutarnjem programu televizije Pink.

Ministar policije ocenio je to „klasičnom pretnjom“, tvrdeći kako u Srbiji „svako može da piše šta hoće“ i naveo da će u takvim slučajevima tužilaštvo pozvati aktere da daju izjavu.

POVEZANE VESTI

Stefanović je rekao da je Vesna Pešić na razgovoru bil 13 minuta, a da su od toga „oni pravili feštu“. On je rekao da se ne sme praviti društvo u kojem će se promovisati kampanja laži, tvrdeći da opozicija fabrikuje vesti i da je u Srbiji redefinisan termin „fejk njuz“.

Stefanović je govorio i o borbi protiv kriminala i poručio kako pravoduđe treba da bude nemilosrdno prema kriminalcima poput Filipa Koraća.

On je dodao i da je u Srbiji prošle godine bilo šest ubistava povezanih sa kriminalom, dok je u Stokholmu samo prošle nedelje bilo pet.