Omladina DS i dalje čeka odluku o raspuštanju, DS tvrdi – lažno se predstavljaju

Vesti 22. jan 202015:41 > 16:10
N1

Uvrede koje je lider Dveri Boško Obradović uputio na račun prvog predsednika Demokratske stranke Dragoljuba Mićunovića aktuelizovale su podele u redovima demokrata, koje su krajem novembra kulminirale odlukom Izvršnog odbora da raspusti Demokratsku omladinu.

Grupa članova okupljena u Demokratskoj omladini, za koje poverenik omladine Demokratske stranke Mihailo Dimitrijević tvrdi da se lažno predstavljaju, saopštila je u sredu da će se isključiti iz svih aktivnosti Saveza za Srbiju dok ne bude jasno da li taj savez podržava „radikalsko delovanje“ Dveri i njenog lidera Boška Obradovića. Povodom tog saopštenja oglasio se i zamenik predsednika Demokratske stranke Saša Paunović, koji je izjavio da je Demokratska omladina raspuštena odlukom Izvršnog odbora stranke i da ti ljudi „ne predstavljaju nikoga sem sebe samih“.

Članica Demokratske stranke Aleksandra Božić, koja uprkos odluci Izvršnog odbora DS o raspuštanju Demokratske omladine istupa u javnosti kao potpredsednica stranačke organizacije mladih, tvrdi u razgovoru za N1 da “ne postoji ni jedna odluka po kojoj je Mihailo Dimitrijević poverenik, niti da je Demokratska omladina raspuštena“.

Božić: Odluka o raspuštanju nije punovažna

“Pečat Demokratske omladine je kod nas, a imamo i pristup zvaničnom mejlu. Nedavno nam je sekretar stranke poslao zahtev da mu dostavimo spisak predstavnika Demokratske omladine na narednom Glavnom odboru stranke, što smo i učinili. Normalno dolazimo u stranačke prostorije, pa smo tako imali i sastanke u Gradskom odboru“, istakla je Božić.

Ona je dodala da su u međuvremenu oformljeni organi Demokratske omladine, koja je, kako kaže, nastavila sa svojim aktivnostima.

POVEZANE VESTI

“Nama je još pre dva meseca rečeno da smo raspušteni, a od tada smo u više navrata pokušali da o tome razgovaramo sa predsednikom stranke. On nije negirao da smo raspušteni, pa smo čekali formalnu potvrdu da se tako nešto desilo. Predsednik nam je da ćemo dobiti obrazloženje za tu odluku u pisanoj formi, ali se to nije dogodilo“, rekla je Božić.

Prema rečima sagovornice N1, odluka o raspuštanju nije dostavljena Demokratskoj omladini, pa samim tim ne može biti punovažna.

“Rok za dostavljanje odluke je prema Zakonu o opštem upravnom postupku trideset dana, osim ako internim aktima to nije drugačije propisano. Mi bismo na odluku o raspuštanju mogli da se žalimo Statutarnoj komisiji, ali mi nemamo na šta da se žalimo jer procedura nije ispoštovana“, zaključila je Božić.

Lutovac: Imate sve na sajtu stranke

Komentar na tvrdnje Aleksandre Božić pokušali smo da dobijemo i od predsednika Demokratske stranke Zorana Lutovca, koji nije bio raspoložen za razgovor na tu temu.

“Imate stav o tome na sajtu Demokratske stranke, tamo vam sve piše“, kratko nam je rekao lider DS.