Pešić: Gore nego u vreme Miloševića – nije pravio problem zbog iznetog mišljenja

Vesti 21. jan 202009:50 > 10:03
N1

Sociološkinja Vesna Pešić izjavila je da je sada gore nego u veme predsednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića i da joj on nikada nije pravio problem u vezi sa njenim mišljenjem, a da danas na svim televizijama postoji kampanja o njenom tvitu.

Upitana za komentar izjave ministarke pravde Nele Kuburović o pozivanju na ubistvo predsednika države u zemlji u kojoj je ubijen premijer Zoran Đinđić, Pešić je za list Danas rekla da joj je muka od poređenja nekoga ko je bio doktor filozofije i veoma obrazovan sa nekim ko je okrenuo leđa Evropi i okrenuo se Rusiji, Kini i Aziji, neko ko je „glup, bahat i neobrazovan“.

POVEZANA VEST

„Danas imamo vladavinu glupih. Vladavinu neobrazovanih. Takav nam je predsednik i ljudi oko njega. Pa njima se svaka rečenica završava sa Đilas“, rekla je Pešić.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je odeljenju za Visoko tehnološki kriminal da istraži navode Vesne Pešić objavljene na Tviteru, nakon što je objavila status u kom spominje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Nedugo pošto ju je okačila, Pešić je spornu misao uklonila jer je, kako kaže, znala da će tekst biti preokrenut za režimske napade.

Tvrdi da je mislila na sebe, a ne na predsednika Srbije, odnosno, na samoubistvo, a ne ubistvo.

Pešić kaže da je cela situacija toliko apsurdna, da jednostavno ne želi da se pravda, pogotovo zato što svako ko je poznaje zna da je antiratna aktivistkinja i da ne bi nikoga ugrožavala.