Đilas poziva na smirivanje strasti u opoziciji

Vesti 20. jan 202023:10 > 23:11
Stranka slobode i pravde

Predsednik Stranke slobode i pravde, i predsedavajući Saveza za Srbiju (SZS), Dragan Đilas pozvao je na "smirivanje strasti" u opoziciji napominjući da "zajednički politički protivnik i Demokratske stranke i Dveri i svih u opoziciji jeste režim Aleksandra Vučića".

POVEZANE VESTI

„Zbog svih koji su danas obespravljeni i poniženi, zbog svih koji odlaze iz Srbije, zbog svih koji ostaju i ne predaju se, preklinjem sve članove rukovodstava svih stranaka članica SZS, kao i svih drugih opozicionih stranaka i pokreta da se zaustave. Da prestanu da napadaju jedni druge, da dovode u pitanje odluke koje smo doneli, da počnu da poštuju tudje stavove i da se uzdrže od toga da svojim izjavama idu naruku Vučiću“, rekao je Đilas za list „Danas“.

Poručio im je: „Da bismo zadobili poverenje gradjana, ne smemo nijednim svojim postupkom da zaličimo na one protiv kojih se borimo“.

„Znam da i profesor (osnivač DS Dragoljub) Mićunović i (lider Dveri Boško) Obradović imaju isti cilj, ali različite načine za njegovo ostvarivanje. Ali to ne sme biti razlog da onima koji su protiv nas dajemo materijal da se raduju. Što pre to shvatimo, pre ćemo pobediti ovo zlo koje je nad nama“, naglasio je Đilas.