Dveri: Uvereni smo da je stav DS-a ono što iznosi Zoran Lutovac

Vesti 20. jan 202010:55 > 10:57
N1

"Uvereni smo da je stav Demokratske stranke (DS) ono što iznosi Zoran Lutovac kao predsednik DS i glas apsolutne većine članova, dok je uvreda za sve prave demokrate ono što govori i radi Dragoljub Mićunović protiv odluka rukovodećih organa stranke i demokratske volje većine", ocenio je pokret Dveri.

„Smatramo nedopustivim da određeni narodni poslanici DS svakoga dana u režimskim medijima govore suprotno politici svoje stranke i napadaju kolege iz Saveza za Srbiju i ideju bojkota izbora“, navedeno je u saopštenju Dveri.

Ako se ne slažu sa bojkotom izbora, niko im ne brani da na izbore izađu, ističe pokret Dveri, navodeći da imaju veoma korektnu saradnju sa DS od kada je na njeno čelo došlo novo rukovodstvo oličeno u Zoranu Lutovcu i Dragani Rakić.

„Nismo i nećemo reagovati kada su Dveri predmet napada i kleveta iz poraženog krila DS, koje više nema nikakvu podršku ni u samoj DS, već postoji isključivo u Vučićevim tabloidima. Reagovali smo i reagovaćemo kada je u pitanju napad na Savez za Srbiju i bojkot izbora kao jedini način da dođemo do slobodnih i poštenih izbora“, dodaje se u saopštenju Dveri.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac ocenio je ranije na Tviteru da je lider Dveri Boško Obradović, vređanjem predsednika Političkog saveta DS Dragoljuba Mićunovića, uvredio sve demokrate.

Obradović je, takođe na Tviteru, prethodno oštro kritikovao Mićunovića napisavši: „Da li je moguće: od komuniste, jahanja popova i Golog otoka, preko lažnog disidenta i dogovora sa Miloševićem, do večnog koristoljublja lažnog patrijarha demokratije i dila sa Vučićem. Najbolje da konačno sam izadje na izbore da vidimo koliku to podršku ima“.

Uz taj tvit, Obradović je podelio intervju jednog od osnivača DS Dragoljuba Mićunovića koji je za Blic izjavio da je bojkot izbora besmislen, pasivan i opasan.

„Bojkot bi mogao da ima smisla kad 50 odsto birača ne bi izašlo na te izbore“, ukazao je Mićunović i napomenuo da je vlast „poljuljana“ brojnim aferama, ali da neće pasti sama od sebe, ukoliko je neko ne gurne.

Posle Obradovićevog tvita, oglasili su se i poslanici DS Balša Božović i Aleksandra Jerkov koji su zatražili hitnu reakciju svoje stranke i preispitivanje učešća te stranke u Savezu za Srbiju.