Spaić: Deluje da Tužilaštvo reaguje selektivno, dobija naloge od medija i botova

Vesti 20. jan. 202008:29 > 08:29
Podeli:
Izvor: N1

Novinarka Tamara Spaić je izjavila u Novom danu, govoreći o tvitu Vesne Pešić, da joj se čini da Tužilaštvo reaguje selektivno i da dobija naloge od medija ili grupe botova sa Tvitera.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je odeljenju za Visoko tehnološki kriminal da istraži navode Vesne Pešić objavljene na Tviteru, nakon što je objavila status u kom spominje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Ako selektivno reagujete na pretnje kritičara vlasti i režima Aleksandra Vučića, a ne reagujete na mnoge gore koje se upućuju, recimo, sudiji (Miodragu) Majiću ili istim tim kritičarima vlasti, onda pokazujete da Tužilaštvo nije samostalno, kao što bi trebalo po Ustavu, i da u stvari predsednik Srbije, botovi Srpske napredne stranke i podobni mediji odnosno medijske ulizice ovog režima, diriguju kako će Tužilaštvo da se ponaša“, ocenila je Spaić.

Odgovarajući na pitanje o komentaru lidera Dveri Boška Obradovića na izjavu nekadašnjeg predsednika Demokratske stranke Dragoljuba Mićunovića, Spaić smatra da vlast „trlja ruke“ jer deluje da postoji šansa da „pukne“ Savez za Srbiju.

Ona podseća na jedno nedavno istraživanje iz koga se vidi da milion ljudi ne vidi nijednu stranku među opozicijom za koju će da glasa.

„Za to nisu krivi samo tabloidi, režimski mediji, već i same opozicione stranke jer ne uspevaju da budu dovoljno ubedljive, upravo zbog ovakvih stvari“, rekla je ona.

Spaić se pita zašto lider stranke koja je u savezu sa Demokratskom strankom upotrebljava rečnik koji pripada strankama na vlasti, pri tome ocenjujući da je MIćunović „etalon uvođenja demokratije i višestranačja u Srbiji“.

„Boško Obradović koristi rečnik Vojislava Šešelja“, kaže ona.

Spaić je ocenila da je Vučić uzdrman i da pokazuje nervozu upravo zbog ukrupnjavanja na opozicionom delu.

„Da nije bilo tog Saveza za Srbiju i da nije bilo najave bojkota, nama nikada ne bi došli evropski parlamentarci“, smatra Spaić i dodaje kako se nada da „besmisleno sukobljavanje unutar Saveza neće doći do novog razjedinjavanja opozicije“.