United Media: Fantomska firma Supernova obmanjuje javnost

Vesti 18. jan. 202021:28 > 21:38
Podeli:
Izvor: N1

Neprijatno smo iznenađeni neistinima koje je objavila Telekomova fantomska firma Supernova, obmanjujući celokupnu javnost da je United Media onemogućila praćenje sopstvenih kanala za 210.000 domaćinstava uz tvrdnju da smo dostavili visoku cenu i nepovoljnu ponudu, navodi United Media u saopštenju.

Kako se navodi, ponuda United Medie za nastavak saradnje bila je prodaja programa za sve Telekomove korisnike ili da se ugovor potpiše sa firmama Kopernikus, Radijus Vektor, Telemark, Masko i Avcom, koje se predstavljaju kao deo Supernove.

„Insistirali smo da dogovor bude postignut na transparentan i tržišan način, jer Supernova faktički ne postoji, osim kao marketinški brend, jer nisu registrovani čak ni u Agenciji za privredne registre (APR). Zbog toga što Supernova ne postoji ni kao pravno lice izrazili smo sumnju da li žele da kupe naš signal, a onda ga distribuiraju putem unutrašnjih ugovora ko zna kome i gde, a da mi ne možemo da imamo nikakvu kontrolu nad količinom distribucije našeg programa“, dodaje se. 

PROČITAJTE I:

Ugovor sa United Mediom istekao je 31. decembra.

„Apsurdno je da Telekom Srbija svoje korisnike obmanjuje da smo mi onemogućili gledanje naših programa, kada su oni odbili da potpišu ugovor. A podsećamo da je po zakonu Telekom Srbija morao da obavesti svoje korisnike još pre 1. decembra da neće moći više da gledaju kanale United Medie“.  

Iz United Medie dodaju da se nadaju da će Telekom Srbija, zbog interesa svojih korisnika, potpisati ugovor pod transparentnim uslovima.  

United Media obaveštava sve zainteresovane građane da naše kanale mogu pratiti odabirom SBB paketa ili TOTAL TV, a vrlo jednostavno to mogu učiniti i preko platforme EON, bilo gde u Srbiji bez ugovorne obaveze.

Supernova: United Media onemogućila praćenje svojih kanala

Kablovski operater Supernova obavestio je prethodno javnost da je kompanija United Media gledaocima koji program gledaju putem tog operatera onemogućila praćenje svojih kanala.

Supernova je u saopštenju istakla da je United Media dostavila nepovoljniju ponudu u odnosu na onu koju su u prethodnom periodu imali kablovski operateri.

Supernova je najavila da će u ponedeljak Komisiji za zaštitu konkurencije prijaviti povredu tržišnih uslova i tražiti privremenu meru vraćanja kanala (N1, Sport klub i drugih) svim korisnicima Supernove na teritoriji Srbije.

„Ponuda je dostavljena sa izuzetno visokom cenom, koja pritom ne obuhvata dozvolu za emitovanje svih njihovih kanala, uključujući Novu S i Novu Sport. I pored toga, bili smo spremni da zarad interesa naših korisnika, prihvatimo ovakve uslove, ali nažalost, ni to nije bilo dovoljno“, kazu iz Supernove.

U saopštenju se navodi i da je United Media u pregovorima tražila od Supernove da se „ograniči“ teritorijalno i po broju korisnika.

„Tražili su da se više ne širimo i ne razvijamo ukoliko želimo saradnju sa United Media. Takođe, velika prepreka u pregovorima je bilo nedavanje Nove Sport, a bez minimalne garancije da će ključni sportski događaji ostati na Sport klub kanalima“, tvrdi Supernova.

Kako dodaju u više navrata su pokušali da pronađu kompromisno rešenje i da se razgovaralo i o tome da kanali United Media budu u ponudi mts TV, ističu da su za to tražili pisanu ponudu, ali da je nisu dobili.

„Nažalost, umesto daljih pregovora o nastavku saradnje, iako smo prihvatili osnovne elemente ugovora, cenu i dužinu trajanja ugovora, United Media je neočekivano onemogućila praćenje svojih kanala velikom broju gledalaca“, zaključuje se u saopštenju Supernove.