Obradović: Vučić odobrio tužiocu da reaguje po prijavi protiv Stefanovića

Vesti 18. jan. 202015:33 > 15:36
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Dveri Boško Obradović istakao je da je predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić rekao da Tužilaštvo treba da reaguje povodom krivične prijave koju je Obradović podneo protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i njegovog oca Branka.

„Pošto je Vučić nešto tradicionalno morao da slaže, rekao je i da se krivična prijava odnosi samo na trgovinu uticajem, a ne na teška krivična dela, kao da je trgovina uticajem najviših državnih funkcionera lako krivično delo“, objasnio je Obradović.

POVEZANE VESTI

On je istakao i da to nije cela istina, jer se, kaže, krivična prijava, pored krivičnog dela trgovine interesima iz člana 366 st. 1 i st. 2 Krvičnog zakonika Republike Srbije (KZ RS), odnosi i na još dva krivična dela, i to zloupotrebu službenog položaja iz čl. 359 st. 3 KZ RS i udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz čl. 346. st. 2 i st. 4 KZ RS.

„Pošto je predsednik SNS odobrio republičkom javnom tužilaštvu da može da reaguje i da se bavi mojom krivičnom prijavom, pozivam republičkog javnog tužioca Zagorku Dolovac i tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića da postupe po službenoj dužnosti i Vučićevom odobrenju“, poručio je Obradović.