Vlada Srbije formirala Radnu grupu za rešavanje pitanja zaštite vazduha

Vesti 17. jan 202016:23 > 16:33
FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Vlada Srbije je saopštila da je na sednici održanoj u petak formirana Radna grupa za sistemsko rešavanje pitanja zaštite vazduha u Republici Srbiji i imenovala predsednicu Vlade Anu Brnabić za predsednicu ovog tela.

POVEZANE VESTI

Radnu grupu čini 27 članova – resorni ministri Goran Trivan, Zlatibor Lončar i Aleksandar Antić, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, direktor policije Vladimir Rebić, direktorka Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ prim. dr Verica Jovanović, direktorka Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd prof. dr Dušanka Matijević, direktor Agencije za zaštitu životne sredine Filip Radović i predstavnici drugih relevanih institucija.

Kako se navodi u saopštenju, zadatak Radne grupe je da prati, analizira i razmatra najvažnija pitanja u oblasti zaštite vazduha od zagađenja u Republici Srbiji, sa posebnim osvrtom na sistemske probleme, da daje analize stanja i predloge mera za sistemsko rešavanje uočenih problema i usklađivanje stavova nadležnih državnih organa i drugih organizacija i institucija koje se bave pitanjem zaštite vazduha od zagađenja.

Radna grupa će koordinirati radom svih državnih i drugih nadležnih organa i institucija i predlagaće i analizirati efekte mera koje nadležna tela sprovode u cilju zaštite i unapređenja kvaliteta vazduha.