Ilić: Narodni blok se sprema za izbore

Vesti 14. jan 202016:24 > 16:30
FoNet/Zoran Mrđa

Predsednik Nove Srbije (NS) Velimir Ilić izjavio je da se ta stranka i Narodni blok spremaju za izbore i istakao da je njihov "cilj da se napravi država naroda, a ne stranačka i partijska, gde će se narod pitati kako će da živi".

„Nudimo da napravimo državu sa ozbiljnim institucijama, da se sprovede lustracija, da se ljudi koji su ogrezili u kriminalu radeći sa državom na državnim poslovima, a posebno muževi čije su žene ministarke, braća najviših državnih funkcionera, očevi, lustriraju i da se zabrani bavljenje politikom njihovoj deci, koja su napravila opšti haos u državi“, rekao je Ilić.

POVEZANE VESTI

On je, na konferenciji za novinare, rekao da svako krupnije pitanje mora da bude rešeno referendumom i da Narodni blok insistira na tome da se narod pita.

Ilić je dodao da NS i Narodni blok ne dobijaju ni jedan sekund medijskog prostora na velikim medijima. „Ići ćemo od kuće do kuće, borićemo se za svaki glas, ubeđivati narod, razgovarati i pokušati da uradimo nešto“, rekao je Ilić.

On je rekao da je Srbija ogrezla u kriminalu i aferama.

Ilić je podsetio da je podneo krivične prijave protiv ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović gde se, kako tvrdi „vidi kriminal velikih razmera“, kao i da je dokumentaciju o tome dostavio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Tužilaštvu.

„Svi ćute. Ćute zato što su učesnici u toj priči“, rekao je Ilić i istakao da Tužilaštvo nije uradilo ništa.

Predsednik Nove Srbije tvrdi da je, samo preko ugovora, zemlja „oštećena za više od 720 miliona evra“.