Mihajlović: Nemam veze sa optužbama zbog kojih je uhapšen Jevtić

Vesti 12. jan 202013:25 > 13:32
Tanjug/ Dragan Kujundžić

"Ni na koji način nisam učestvovala i nemam nikakve veze sa optužbama zbog kojih je uhapšen v. d. generalnog direktora "Infrastrukture železnice Srbije" Miroljub Jevtić", izjavila je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

„Razočarana sam ponašanjem direktora Jevtića i svime što mu se stavlja na teret. Pozdravljam rad državnih organa u rasvetljavanju svih činjenica vezanih za ovaj slučaj“,  navela je Mihajlović u pisanoj izjavi prosleđenoj iz njenog kabineta.

„Po tome se vidi da Srbija danas nije više ista zemlja kao što je bila. Od nadležnih pravosudnih organa očekujem da urade sve što je u skladu sa zakonom, a ja sam im dostupna u svakom trenutku“, zaključila je Mihajlović.

POVEZANE VESTI

Podsetimo, u subotu su uhapšeni Jevtić i D. B, član Nadzornog odbora Privrednog društva „Ratko Mitrović“ iz Novog Sada, i dvojica advokata iz tog grada Z. S. i V. K. Uhapšeni su po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, a zbog sumnje da je Jevtić primio mito od 10.000 evra preko posrednika D. B. u službenim prostorijama.

U Tužilaštvu za organizovani kriminal Jevtić je danas saslušan, a očekuju se saslušanja ostalih osumnjičenih za primanje mita u vezi sa eksproprijacijom zemljišta.

Tužilaštvo je saopštilo da su među osumnjičenima i advokati koji su, kako se navodi, od strane Jevtića neosnovano i nepotrebno angažovani na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da postoji osnovana sumnja da su deo uplaćenog novca od JP „Infrastruktura železnice“ po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jevtiću.

Nakon saslušanja tužilaštvo će odlučiti o daljim koracima u ovoj istrazi i da li će tražiti da se osumnjičenima odredi pritvor.

Podsetimo, Blic je objavio da je uhapšeni direktor Jevtić na rukovodećim pozicijama u Železnici bio od devedesetih godina, a da je svojevremeno bio i savetnik ministarke Zorane Mihajlović. Odbor direktora „Železnice Srbije“ protiv njega je 2015. godine podneo tužbu Tužilaštvu za organizovani kriminal, naveo je Blic.

Pojedini tabloidi su objavili da je osumnjičeni Jevtić direktno umešao u slučaj ministarku Mihajlović i njenog partnera.