Gajić o presudi Bubalu: Nekome je 2012. bio potreban kapitalac, Bubalo laka meta

Vesti 10. jan 202013:04 > 13:06
Izvor: N1

Branilac bivšeg ministra privrede i privatizacije Predraga Bubala, advokat Vladimir Gajić, rekao je da je doneta jedina moguća presuda u slučaju umešanosti Bubala u zloupotrebe u slučaju "Luka Beograd", a to je oslobađajuća presuda.

Gajić je novinarima ispred Specijalnog suda rekao da tužilaštvo nije uspelo da dokaže navode svoje optužnice i da će se tužilaštvo žaliti na presudu, kao i da je tražilo produženje roka sa 15 na 30 dana.

Gajić je istakao da je u obrazloženju sud smatrao da na privatizaciju Luke Beograd nije ni mogao da se primenjuje Zakon o privatizaciji.

„Nekome je 2012. godine trebalo da neki kapitalac bude uhapšen, pa je Bubalo bio laka meta“, ocenio je Gajić i dodao da je postupak bio fer.

On je naglasio da veruje da će vlast i ovoga puta reagovati i da će nastaviti da govore da je sud „u rukama bivše vlasti“.

Advokat bivšeg direktora Akcionog fonda Aleksandra Gračanca, Božo Prelević, rekao je da ni prethodna presuda ne bi bila vraćena na ponovno suđenje, da funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević nije vređao sudsko veće i tvrdio da je uzelo novac.

On je ocenio da je to vređanje veća bilo krivično delo. Prelević je naglasio da je sada Luka Novi Sad prodata za daleko nižu sumu od Luke Beograd.

Komentarišući presudu, Prelević je rekao da je tužilac sposoban i pametan čovek, ali da smatra da je optužnica bila deo političkog pritiska.

Bubalo je oslobođen optužbi da je umešan u zloupotrebe u vezi sa privatizacijom Luke Beograd, a svi učesnici u postupku imaju pravo na žalbu.

Ranije je sud doneo oslobađajuću presudu, ali je Apelacioni sud slučaj vratio na ponovno suđenje. Suđenje je počelo 2014. godine.