Gajović: Podnete prekršajne prijave protiv tri tabloida

Vesti 10. jan 202008:47 > 08:51
N1

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović izjavio je da nijedan tiraž ne može da opravda štetu koja se nanosi maloletnom licu, navodeći da su podnete prekršajne prijave protiv tri tabloida zbog kršenja Zakona o informisanju i medijima.

„Ministarstvo nije prvi put reagovalo u četvrtak na naslovne strane tabloida o otmici maloletne devojčice Monike Karimanović, već je to prvi put učinjeno kada je devojčica pronađena i da su mediji zamoljeni da vode računa o načinu izveštavanja“, rekao je Gajović za TV Prva.

POVEZANE VESTI

On je dodao da je protiv tri tabloida koji su objavili delove iskaza osumnjičenog za otmicu Ninosava Jovanovića podneta prekršajna prijava zbog kršenja članova 74,77, 79 i 80 Zakona o informisanju i medijima.

„Mi smo upravo kada je devojčica pronađena, tog istog dana reagovali i lično sam zamolio najlepšim rečima sve medije da prilikom izveštavanja maksimalno povedu računa o vokabularu i načinu izveštavanja jer radi se o maloletnom lice u osetljivim godina“, rekao je Gajović.

Gajović je podsetio da se reagovalo još jednom potom kada se videlo u kom pravcu se mediji kreću, u pravcu senzacionalizma, i podvukao da „nijedan tiraž ne mmože da opravda bilo šta ako se nanese nepravda maloletnom licu, kao u ovom slučaju“.

On je pozdravio činjenicu da se redakcija Srpskog telegrafa izvinila zbog naslovne strane u četvrtak.