Ninoslav Jovanović uhapšen u Malči

Izvor: MUP Srbije

Ninoslav Jovanović, osumnjičen za otmicu 12-godišnje Monike Karimanović iz Suvog Dola, uhapšen je u policijskoj akciji na području Malče. Njemu je određeno zadržavanje od 48 sati i on će u tom roku biti saslušan pred tužiocem, rekao je portparol Višeg javnog tužilaštva Vladimir Rakonjac.

Kako javlja reporter N1 iz Malče, Jovanović je pronađen na seoskom groblju na veoma prometnom mestu pored magistralnog puta koji povezuje Niš, Svrljig i Knjaževac. Hapšenju je prethodila veoma intenzivna potraga, jer je nekoliko sati pre hapšenja jedan meštanin prijavio da ga je video.

Policija je i prethodnih dana bila u Malči, a kako javlja reporter N1, policija je čekala da se Jovanović pojavi jer se očekivalo da će se kriti u selu.

On je nešto posle 14 časova odvezen iz sela Malča u policijsku stanicu u Nišu.

Podsetimo, Jovanović je Moniku Karimanović oteo oko 7.30 sati 20. decembra kada je dete krenulo u školu. Devojčica je, nakon deset dana potrage, pronađena u napuštenoj u ataru sela Pasjača, ali je Jovanović uspeo da pobegne.

N1

Za poslednje 23 godine ovo je treći put da policija hapsi Jovanovića. Prvi put je potraga organizovana 1996. godine, kada je silovao jednu ženu i četrnaestogodišnju devojčicu. Posle višednevne potrage po šumama i vikendicama, Jovanović je uhapšen i osuđen na deset godina zatvora.

Po izlasku iz zatvora silovao je dvanaestogodišnju devojčicu, nakon što ju je dva dana držao zatočenu. Dok je bio u bekstvu pokušao je da siluje još jednu dvanestogodišnju devojčicu, ali je devojčicu spasao drvoseča.

Zbog silovanja i pokušaja silovanja osuđen je na 15 godina zatvora, međutim, odlukom Vrhovnog suda, kazna mu je smanjena na 12 godina.

Po drugom izlasku iz zatvora Jovanović je uznemiravao žene preko društvenih mreža i zbog toga je bio u pritvoru pet meseci. Na slobodi je od januara 2019.