Ministarstvo spoljnih poslova Srbije osudilo paljenje zastave Crne Gore

Vesti 03. jan. 202012:17 > 12:29
Podeli:
Izvor: FoNet/Ognjen Stevanović

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije najoštrije je osudilo paljenje crnogorske zastave na zgradi ambasade te zemlje u Bepgradu, ocenivši da "to ide na ruku onima koji odgovornost za krizu u Crnoj Gori pokušavaju da prebace na Srbiju".

Ne ulazeći u komentare različitih izjava iz Crne Gore u kojima se pokušava odgovornost za krizu u Crnoj Gori lažno prebaciti u Srbiju, a ne zbog donošenja Zakona o slobodi veroispovesti, koji je uperen protiv srpskog naroda i SPC, Ministarstvo spoljnih poslova najoštrije osuđuje paljenje crnogorske zastave“, objavljeno je na sajtu tog ministarstva.

POVEZANE VESTI

Dodaje se da takav čin samo ide na ruku „neprijateljima srpskog naroda“ i narušava ugled Srbije.

Premijer Crne Gore Duško Marković napisao je u petak ujutru na Tviteru da pokušaj paljenja zastave predstavlja necivilizacijski atak na Crnu Goru i dodao da je „zaprepašćujući odnos vlasti Srbije“.

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović je nešto kasnije pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova u Podgorici zbog pokušaja paljenja crnogorske zastave i „kontinuiranih nasrtaja na crnogorsku zastavu i ambasadu u Beogradu“, saopštilo je Ministarstvo u podgorici.