Navijači Crvene zvezde protestovali ispred Ambasade Crne Gore

Vesti 02. jan 202022:36 > 22:52
Podeli:
Izvor: Tanjug / Milica Nikolić

Posle pobede košarkaša Crvene zvezde nad Bajernom, navijači beogradskog kluba protestovali su ispred Ambasade Crne Gore u Beogradu, izražavajući podršku Srbima u toj zemlji. Navijači su se, posle protesta, razišli.

Nekoliko stotina navijača Crvene zvezde uputilo se posle utakmice u Štark areni, ka Ambasadi Crne Gore koja se nalazi u poslovnoj višespratnici u Knez Mihailovoj ulici, da bi, kako su rekli, pružili podršku Srbima u Crnoj Gori i protestovali povodom izglasavanja tamošnjeg Zakona o slobodi veroispovesti.

Njima su se priključili i ratni vojni veterani, kao i pojedini građani, prenosi RTS. Kolona se, kako se navodi, kretala beogradskim ulicama, a ponegde je zbog njih bio zaustavljen i saobraćaj.

Zvezdini navijači su nosili su plakat-zastavu s likom Njegoša, a pred odlazak su u ulaz zgrade u kojoj je Ambasada nagurali transparent na kojem se pretpostavlja da piše „Crna Gora i Srbija – jedna familija“, ali policija nije dopustila da se priđe i vidi da li je to taj transparent koji je bio istaknut na tribini tokom utakmice.

Izvor : Beta/Branislav Božić

Navijači su ispred zgrade u kojoj su na višim spratovima prostorije Ambasade, ispaljivali pirotehniku, gađajući više puta raketama za vatromet zastavu Crne Gore koja se nalazi na najvišem spratu zgrade.

Agencija Beta javlja da su primećeni pripadnici policije u civilu, dok uniformisanih nije bilo.

Navijači su inače i tokom utakmice uvredljivo skandirali crnogorskom predsedniku Milu Đukanoviću.

Masovni protesti održavaju se u Crnoj Gori već nekoliko dana, a podrška stiže i iz Srbije i Republike Srpske.