Hvala na poverenju: Najčitaniji tekstovi na portalu N1 u rekordnoj 2019. godini

Vesti 30. dec 201912:09 > 31. dec 2019 21:11
N1, Reuters/Marko Đurica, Tanjug/AP

U 2019. godini, u kojoj su N1 televizija i portal obeležili pet godina postojanja, zabeleženi su najbolji rezultati od osnivanja. Uz rekordan broj posetilaca, ukupan broj poseta portalu N1 je za 40 procenata veći u odnosu na 2018. godinu, dok je po broju prikazanih stranica zabeležen rast od skoro 50 odsto.

U godini za nama, čitaoce su najviše zanimali tekstovi na našem portalu koji su pratili uključenja N1 reportera sa beogradskih ulica za vreme protesta, afere o kojima se najviše raspravljalo u javnosti, kao i potraga sa nestalom Monikom Karimanović koja je obeležila kraj godine.

Monika Karimanović pronađena živa

N1

Nakon desetodnevne potrage, oteta dvanaestogodišnja Monika Karimanović je pronađena živa. Potraga za njenim otmičarem nastavila se i poslednjih dana 2019. godine.

Protest opozicije u Beogradu

REUTERS / Marko Đurica

Protest opozicije „Svi kao jedan – Jedan od pet miliona“ izveo je veliki broj Beograđana na ulice u želji da smene sadašnju vlast. Protesti su kasnijih meseci izgubili na masovnosti, ali se uprkos svemu, i dalje održavaju.

Miting „Budućnost Srbije“ u Beogradu

N1

Srpska napredna stranka je kao odgovor na proteste opozicije, napravila svoj veliki miting u centru Beograda.

Nikola Kojo: Ovo je poslednja šansa, ako protesti ne uspeju napuštam ovu zemlju

N1

Poznati glumac Nikola Kojo, koji je na početku protesta bio veoma aktivan, ocenio je gostujući u Novom danu da su ovo „zadnji momenti da se spasu naše glave“.

„Imam odgovornost i prema ljudima koji su postali pomalo institucionalizovani u ovoj zemlji, kao u zatvoru. Kad živite 30 godina u bedi, paklu, nemaštini… vi više ne znate da se ponašate na slobodi“, govorio je tada on.

Navodni kupci Megatrenda – ne postoje, reč je o modelima sa interneta

N1

Do „prodaje“ Univerziteta Megatrenda došlo je, bukvalno, preko noći – samo dan nakon emitovanja dokumentarnog filma na N1 o fakultetskoj diplomi koju je tamo stekao ministar policije.

Kako je pokazalo istraživanje N1, rukovodstvo kompanije koja je navodno preuzela Megatrend teško da je moglo da isplati novac za kupovinu, iz prostog razloga jer ti ljudi – ne postoje.

Akcija specijalaca na severu Kosova

Armend NIMANI / AFP

U akciji kosovskih specijalaca koja se odigrala krajem maja na severu Kosova, uhapšeno je 28 osoba. Napeta situacija potrajala je nekoliko dana.

NIN piše da je uhapšen uzbunjivač

N1

Slučaj uzbunjivača Aleksandra Obradovića, koji je glavni akter afere „Krušik“, izazvao je veliko interesovanje čitalaca.

I dok je najveći broj medija ćutao o njemu, na stranicama našeg portala ste mogli svakodnevno da se izveštavate o njegovoj situaciji, a jedan od prvih intervjua ovog radnika Krušika, dat je upravo našoj televiziji.

Rektorka o slučaju Malog: Postupiti po pravilniku o poništavanju doktorata

Tanjug/Rade Prelić

Afera plagiranog doktorata ministra finansija Siniše Malog je rezultirala odlukom Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu da se on poništi.

Beli: Nudili su mi 150.000 evra da osnujem stranku i odvlačim glasove

N1/Nikola Kojić

Ispovest nekadašnjeg lidera opozicije u našoj zemlji Luke Maksimovića, poznatijeg kao Ljubiše Preletačević Beli, privukao je pažnju čitalaca, ali i ostalih medija, pa su gotovo svi prestonički mediji preneli ovaj intervju i njegovo viđenje sadašnje političke situacije u Srbiji.

Teška nesreća kod Doljevca

N1

U teškoj saobraćajnoj nesreći u kojoj je život izgubila jedna osoba, povređen je i visoki funkcioner SNS-a Zoran Babić, a do danas još nije razjašnjeno kako je do ove tragedije došlo.

Suđenje je na početku, a brojni predstavnici opozicije su tražili da se prikaže snimak nesreće jer je, kako su oni navodili, „postojala mogućnost da je Zoran Babić bio na mestu vozača automobila“.