Teodorović pita Malog zna li jedan slučaj u istoriji da je sud dodelio doktorat

Vesti 28. dec 201914:46 > 14:51
FoNet/Ognjen Stevanović

Akademik Dušan Teodorović postavio je pitanje ministru finansija Siniši Malom da li zna ijedan slučaj da je u istoriji ljudske civilizacije kada je sud nekome dodelio doktorat.

Teodorović je reagovao na Tviteru na vest da je Mali podneo žalbu Upravnom sudu protiv odluke Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu, koji je utvrdio da je njegova doktorska disertacija plagijat.

„Gospodine ministre, bezočno ste krali tuđe. Tužili ste sudu Univerzitet u Beogradu koji Vas je sprečio u intelektualnom lopovluku“, napisao je Teodorović. „Da li znate bar jedan slučaj u istoriji ljudske civilizacije kada je sud nekome dodelio doktorat? Da li se bar malo stidite“, napisao je on.

POVEZANE VESTI

Pred Upravnim sudom 17. decembra pokrenut je upravni spor po tužbi Siniše Malog protiv odluke Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu.

„Tužilac tužbom osporava rešenje drugostepenog organa – Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu od 28. novembra, koji je po žalbama rektorke Univerziteta u Beogradu i Siniše Malog, preinačio odluku prvostepenog organa Naučno-nastavnog veća Fakulteta organizacionih nauka od 28. oktobra“, navodi se u odgovoru listu Danas portparola suda Milke Babić.