SzS: Sindikalcima iz Krušika traženo da optuže Obradovića za uništavanje fabrike

Vesti 28. dec. 201912:17 > 12:18
Podeli:
Izvor: N1

Savez za Srbiju (SzS) saopštio je da je rukovodstvo Namenske fabrike "Krušik" iz Valjeva, prema saznanjima koja SZS ima, navodno tražilo preko Nadzornog odbora da predstavnici svih sindikata te fabrike potpišu unapred napisan proglas u kome se uzbunjivač Aleksandar Obradović optužuje za uništavanje fabrike.

SzS navodi da je sindikalcima saopšteno i da će u narednim mesecima, navodno, biti otpušteno 1.200 radnika.

POVEZANE VESTI

Dodaje se da je zbog velikog nezadovoljstva najavom otpuštanja i informacija koje su procurile u javnost, u petak u tu fabriku došla ekipa Radio-televizije Srbije (RTS) i snimila video a , kako SzS tvrdi – radnicima je sugerisano šta da kažu tokom davanja izjava i da su im, navodno, prekidane izjave po nekoliko puta.

Aleksandar Obradović, zaposlen u „Krušiku“, uzbunio je javnost o mogućim malverzacijama u trgovini oružjem iz te fabrike. Obradović je u zatvoru i kućnom pritvoru proveo više od dva meseca.

Prema dokumentima koja su pojedini mediji objavili, u čitav slučaj je umešan otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, Branko, koji je posredovao između privatne firme GIM u kupovini oružja iz „Krušika“ po, kako se navodi, višestruko nižim cenama.